Flyvertinnenes strippe­protest: «En skam»

Demonstrerte mot kritikkverdige arbeidsbetingelser. Nå vekker stuntet internasjonal oppsikt.

PROTESTERTE: På en oppsiktsvekkende måte tok italienske flyvertinner til gatene forrige uke. Nå vekker protesten internasjonal oppsikt. Foto: AP Vis mer
Publisert

Et kapittel i italiensk luftfartshistorie var over da den siste flygingen til det nasjonale flyselskapet Alitalia landet i Roma forrige uke.

Den kriserammede flygiganten, som har vært på vingene siden 1947, måtte kaste inn håndkleet etter mange år med økonomiske vansker. Like etter at Alitalias parkerte sine fly for godt, ble det nye statlige selskapet ITA Airways lansert som stedfortreder.

Det har utløst kraftige reaksjoner. Ifølge CNN og Reuters tok en gruppe tidligere Alitalia-ansatte til gatene i Roma denne uka for å rette sin misnøye mot rammebetingelsene i det nye statlige flyselskapet.

- Mistet

Onsdag stilte om lag 50 flyvertinner opp på ikoniske Kapitolhøyden, den meste kjente av Romas sju høyder, og protesterte ved å strippe ned til undertøyet. Gruppa skal ha ropt: «Vi er Alitalia».

Demonstrasjonen skyldes at mange av de tidligere Alitalia-ansatte nå står uten jobb. I tillegg protesterte flyvertinnene mot påstått kritikkverdige arbeidsbetingelser for eksansatte i Alitalia - som ble overført til nye stillinger i ITA Airways.

- I tillegg til å ta et lønnskutt, har vi mistet ansiennitet, og blir ikke lenger fortalt på forhånd hvor og når vi skal jobbe, hevder en flyvertinne overfor CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer