FN: 25 millioner kan miste jobben

Coronapandemien som allerede herjer med verden, kan utløse en global økonomisk krise som kan sørge for at hele 25 millioner mennesker mister jobben, advarer FN.

ADVARER: FN advarer om at verdens arbeidere kan miste opptil 35 000 milliarder kroner i inntekter som følge av coronapandemien. Bildet viser en mann som jobber med å desinfisere en togstasjon på Sri Lanka March. Foto: Dinuka Liyanawatte  / Reuters / NTB Scanpix
ADVARER: FN advarer om at verdens arbeidere kan miste opptil 35 000 milliarder kroner i inntekter som følge av coronapandemien. Bildet viser en mann som jobber med å desinfisere en togstasjon på Sri Lanka March. Foto: Dinuka Liyanawatte / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er ikke lenger bare en global helsekrise. Det er også en stor krise for økonomien og arbeidsmarkedet, med enorme konsekvenser for folk.

Det er den klare advarselen fra Guy Ryder, generaldirektør for FNs arbeidsorganisasjon ILO. I en fersk rapport som ble publisert onsdag, anslår FN-organet at coronapandemien som allerede herjer med verden, kommer til å få enorme konsekvenser for verdens arbeidstakere.

«Fallende sysselsetting betyr store inntektstap for arbeidstakere», skriver ILO i rapporten.

Inntektstapet anslås til mellom 860 og 3400 milliarder dollar, ifølge NTB. Det tilsvarer 8900 til 35000 milliarder kroner.

I rapporten anslås det altså at den økonomiske krisen skapt av covid-19-pandemien kan føre til 25 millioner flere arbeidsledige. Likvel påpekes det at det fortsatt er mulig å begrense skadene.

- Hvis vi ser en koordinert internasjonal innsats, slik vi så under den globale finanskrisen i 2008-2009, så kan det sørge for at tallet blir betydelige lavere, heter det i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer