FN-riking legger ned superlønnsom fabrikk

Da den superlønnsomme fabrikken ble lagt ned, rykket den lokale presten ut med krass kritikk.

AVSTAND: Æresekorert, innflytelsesrik og velstående. Franskmannen Jean-Pascal Tricoire er toppsjef i det multinasjonale konsernet som la ned 80 superlønnsomme arbeidsplasser på Åmot i Modum kommune. Foto: Schneider Electric France
AVSTAND: Æresekorert, innflytelsesrik og velstående. Franskmannen Jean-Pascal Tricoire er toppsjef i det multinasjonale konsernet som la ned 80 superlønnsomme arbeidsplasser på Åmot i Modum kommune. Foto: Schneider Electric France Vis mer
Publisert

Som administrerende direktør i det multinasjonale Schneider Electric tjente den æresdekorerte Jean-Pascal Tricoire (57) solide 8,7 millioner euro i fjor.

Det tilsvarer rundt 95 millioner norske kroner.

Men en fortjenestemargin på over 30 prosent fra en liten brikke i det store konsernet holdt ikke til fortsatt drift. Fra neste år må over 80 moinger finne seg nytt arbeid.

Den franske toppsjefen sitter i styret i FNs bærekraftspanel, som ble opprettet i 2000 etter initiativ fra daværende FN-generalsekretær Kofi Annan.

Tricoire er slått til ridder av den franske æreslegionen, og dessuten rangert som verdens 48. mest innflytelsesrike toppsjef av velrenommerte Harvard Business Review.

100 land

Schneider-konsernet har delt hovedkontor mellom Paris og i Hongkong, og Tricoire er visepresident i det fransk-kinesiske handelskammeret som ble opprettet av de to lands presidenter Emmanuel Macron og Xi Jinping i 2018.

Han er videre medlem av det regjeringsoppnevnte utenlandske investeringsrådet i Moskva.

Bare for å nevne noe fra den innholdsrike CV-en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer