Fnyser av raseriet

- Kapitalsterke næringer og de som har mest er nødt til å akseptere at de blir avkrevd å bidra mer. Det burde de også kunne gjøre uten å vri seg i smerte, sier SV-leder Audun Lysbakken om kritikken mot regjeringens skattebombe.

FNYSER: SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FNYSER: SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi er vant til at det kommer trusler i situasjoner som denne, men det kan man ikke bøye seg for. Skulle man gjort det hver gang, så hadde man hatt et dønn urettferdig skattesystem i Norge, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Da regjeringen onsdag morgen presenterte sin skattebombe i form av grunnrenteskatt for blant andre havbruksnæringen, tok det ikke lang tid før sjømataktører freste.

Leder i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, mener lakseskatten «vil slokke lysene langs kysten».

SV er på sin side blant partiene som har etterlyst regjeringens nye skattegrep lenge.

- I tidene vi har nå, hvor vi har hatt en lang tid med økte forskjeller og en dyrtid med en rekke andre kriser på toppen, så er kapitalsterke næringer og de som har mest nødt til å akseptere at de blir avkrevd å bidra mer. Det burde de også kunne gjøre uten å vri seg i smerte, er Lysbakkens kontante svar til fortvilte laksebaroner.

- Et gunstig skattesystem

- Dette er alltid innvendingene mot et mer rettferdig skattesystem. Da må vi huske på at for mange av de som har mest i Norge, også for en del næringer som tjener på våre naturressurser, så har vi et gunstig skattesystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer