Streikestopp:

- Føler jeg har vunnet i lotto

Eier av Grünerhaven i Oslo, Silvia Fartum, var redd uteserveringen måtte holde stengt på grunn av manglende øl. Nå tappes det i ett fra kranene i strålende sol.

GLEDELIG GJENSYN: Det ble et gledelig gjensyn med tankbilen fra Ringnes for eieren av Grünerhaven uteservering fredag formiddag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GLEDELIG GJENSYN: Det ble et gledelig gjensyn med tankbilen fra Ringnes for eieren av Grünerhaven uteservering fredag formiddag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er veldig, veldig god stemning, sier Silvia Fartum, eier av Grünerhaven uteservering i Oslo, som allerede i 14-tida fredag er fylt opp av øltørste mennesker.

Sola skinner i den gylne væsken vi alle har så kjær. Det har stormet rundt ølet den siste uka, og stemningen her på Grünerhaven var en helt annen for bare et døgn siden.

Fryktet stenging

Mandag var det nemlig lang kø utenfor døra til Ringnes sitt utsalg for kunder med salgs- og skjenkebevilling på Bryn i Oslo.

Blant dem var Fartum, som prøvde å hente hjem så mye øl som mulig til den populære uteserveringen på Grünerløkka. I likhet med mange andre var hun redd for at de måtte stenge dørene på grunn av for lite øl.

Men torsdag ettermiddag kom gladnyheten: Streiken var over, og ølet reddet.

- Det var veldig hyggelig at Ringnes kom med tankbilen til oss da vi åpnet klokka 12 i dag. Det er en lettelse å få fylt opp tankene igjen, sier Fartum.

- Jeg føler jeg har vunnet i lotto, jeg. Det er veldig deilig, legger hun til.

Utepilsen reddet

Tre av dem som har tatt turen til Grünerhaven fredag er kompisgjengen André Bakkene (25), Jonas Olsen Kolsvik (22) og Andreas Stenberg (24).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.