SAS-streiken

- Føler meg som en idiot

Oppsiktsvekkende detaljer fra innspurten av pilotmeklingen.

STREIK: Formann i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, forteller at han føler seg brukt etter at SAS og pilotene ikke klarte å komme frem til en løsning søndag formiddag. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

STOCKHOLM (Dagbladet): - Vi ble veldig sjokkert over utviklingen. Vi forsto ingenting.

Slik beskriver pilot Henrik Thyregod stemningen rundt bordet i skjebneminuttene rett før 900 SAS-piloter ble sendt ut i streik mandag.

Kort tid etterpå uttalte Thyregod til Børsen at SAS kastet inn et nytt krav ett minutt over 12, som var satt som foreløpig siste frist av partene for å bli enige.

Nå kommer han med flere oppsiktsvekkende detaljer fra de siste dagene, timene og minuttene fram til ledelsen og pilotene ikke hadde mer å snakke om - annet enn den offentlige ordkrigen som nå utspiller seg.

Også SAS-toppsjef Anko van der Werff avslører detaljer fra innspurten som hittil ikke har vært omtalt eller kjent.

Mekler sendt hjem

Henrik Thyregod er leder i Dansk pilotforening og nestleder i den skandinaviske SAS Pilot Group. Han har dermed vært tett på gjennom hele forhandlings - og meklingsprosessen.

- Etter drøyt to uker, kom det endelig til et gjennombrudd lørdag. Vi var enige med SAS, og det var bare papirarbeidet som gjensto. Dette utsatte vi til søndag, fordi det var blitt seint. Også sendte vi forliksmannen (tilsvarende riksmekleren, red.anm.) hjem til Danmark. Det var jo ikke lenger noe behov for mekling, siden vi jo var enige, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.