- Føler oss forfulgt

Idar Vollvik føler saken har fått urettferdig stor oppmerksomhet.

SIKTET: Forretningsmannen Idar Vollvik er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet.
SIKTET: Forretningsmannen Idar Vollvik er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idar Vollvik ble tirsdag morgen pågrepet, siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr.

Torsdag gikk Vollvik ut i en pressemelding og beklaget det som hadde skjedd.

Til TV 2 sier forretningsmannen nå at det føles urettferdig at saken har fått så stor oppmerksomhet.

- Vi føler oss litt forfulgt. Vi har jobbet dag og natt i mange måneder, også er det oss de går etter, sier han til kanalen.

Vollvik sier videre at han føler han tas på noe «hele Norge har syndet på».

- Når det kommer til merking, har vi syndet. Men det har også hele Norge gjort. Du kan gå på apoteket og kjøpe munnbind du får i en papp-pose uten datomerking eller noe, men så er det vi som blir stilt i gapestokken, sier Vollvik til kanalen.

SIKTET: Idar Vollvik ble tirsdag siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr, og helse- og omsorgsminister Bent Høie mener at det er alvorlig, dersom det skulle vise seg å stemme. Reporter: Frode Andresen. Video: Regjeringen Vis mer

- Beklager

I går fortalte forretningsmannen i en pressemelding at de var i gang med å informere kunder da politiet aksjonerte tirsdag denne uka.

- Både for meg og mine medarbeidere var det dramatisk å få politiet på døra, men med bakgrunn i viktigheten av at det i medisinsk sammenheng bare blir benyttet såkalte medisinske munnbind, var dette helt forståelig, skrev Vollvik.

Samtidig beklaget han overfor kunder.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Jeg må også dypt beklage det inntrufne i forhold til kunder som allerede har mottatt munnbind med feil merking eller som har måttet vente på sine bestillinger. Dette er vi i full gang med å rydde opp i. Vi vil selvsagt også gå en runde med importleddet for å forsikre oss om at de forbedrer sine rutiner for kvalitetssikring, skrev han.

Politiet mener Vollvik har merket og pakket om esker med munnbind i Norge, og Vollviks forsvarer bekreftet onsdag at munnbindene hadde blitt pakket om.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer