Føler seg forskjellsbehandlet

Treningssentrene må vente med å åpne dørene til tidligst 15. juni. - Vi er helt klart skuffet, sier landssjef for Sats.

COVID-19: Kulturminister Abid Raja (V) presenterer hva som skjer med idretten og treningssentrene i Norge. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen la torsdag fram sin plan for gradvis gjenåpning av Norge. Målet er å åpne Norge før sommeren, sa statsminister Erna Solberg.

En rekke tiltak ble lempet på allerede fra torsdag 7. mai, og ytterligere endringer skal følge i ukene som kommer.

- Det overrasker meg

Treningssentrene må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Regjeringen sier de har «intensjon» om at dørene kan åpnes fra 15. juni, så lenge bransjen har kommet fram til forsvarlige smitteverntiltak.

- Vi er helt klart skuffet over at vi ikke får åpnet tidligere. Det overrasker meg at puber og fornøyelsesparker blir prioritert foran folkehelsa, sier Wenche Evertsen, landsjef for Sats Norge.

Hun er imidlertid klar på at de er fornøyde med endelig å ha en dato å forholde seg til.

- Selv om det bare er en intensjon, sier Evertsen.

- Dramatisk for mange

Treningsbransjen og Virke Trening har allerede oversendt sitt forslag for smitteverntiltak til Helsedirektoratet, og Evertsen sier de nå er klare til å gå i dialog for å få tiltakene spikret.

- Den er omfattende og detaljert, og er blant annet basert på erfaringer fra Sats og Evo i Finland og Sverige, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer