Følger ikke marsjordre: - Reinspikka arroganse

Stortinget ga regjeringen 12 klare strømordre på krisemøtet for fire måneder siden. Opposisjonen mener regjeringen trenerer tiltakene og utviser arroganse.

FÅR KJEFT: Opposisjonen på Stortinget mener regjeringen ikke følger opp den klare marsjordren på strømtiltak fra oktober. Foto: Javad Parsa / NTB
FÅR KJEFT: Opposisjonen på Stortinget mener regjeringen ikke følger opp den klare marsjordren på strømtiltak fra oktober. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Datoen var mandag 19. september.

Stortingspolitikerne hadde avbrutt sommerferie og trommet sammen til hastemøte om de ekstreme strømprisene.

Olje og energiminister Terje Aasland (Ap) hadde fått frist til denne dagen for å legge fram regjeringens løsning på strømkrisa som fikk bedrifter og privatpersoner til å slå rød alarm.

12 strakstiltak

Til møtet hadde også opposisjonen på Stortinget med seg en lang rekke forslag, hele 95 i tallet. Fordi regjeringspartiene og SV har flertall, er det krevende for opposisjonen å samle støtte for slike forslag.

Etter hastebehandling i energi- og miljøkomiteen i oktober, klarte stortingspolitikerne likevel å samle flertall om 12 forslag. Disse ga klare instruksjoner til regjeringen om handlinger de må foreta seg.

Tre måneder seinere mener opposisjonen at regjeringen ikke har fulgt opp Stortingets vilje. Høyres Bård Ludvig Thorheim i energi- og miljøkomiteen sier han hadde forventet at de omfavnet strakstiltakene som har bred støtte.

- I stedet utviser de reinspikka arroganse overfor folk og demokratiet vårt ved å se bort fra dem, sier Thorheim til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer