Priskrisa

- Folk blir flådd

Frp-lederen krever at regjeringen straks tar grep, og hjelper «vanlige folk» å betale for bensin, mat og strøm. Grepene må komme før lønnsoppgjøret er i havn, påpeker Sylvi Listhaug, som ikke er tilfreds med forlenget strømstøtte.

KREVER LETTELSER: Frp-leder Sylvi Listhaug vil at regjeringen vedtar en omfattende avgiftsreduksjon umiddelbart. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
KREVER LETTELSER: Frp-leder Sylvi Listhaug vil at regjeringen vedtar en omfattende avgiftsreduksjon umiddelbart. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Publisert

Strømprisen er rekordhøy, oljeprisen fyker mot uante nivåer og matvareprisene bykser til værs.

Samtidig er den økonomiske usikkerheten i Norge høy, og det fryktes rentehopp og økt inflasjon.

Det er altså dyrt å være Ola og Kari Nordmann i 2022, og prisgaloppen har foreløpig ingen utløpsdato.

Frp-leder Sylvi Listhaug krever handling fra regjeringen nå.

- Folk blir flådd, mens staten tjener seg søkkrik. Skatter og avgifter må reduseres for å dempe utgiftene til folk, sier hun til Dagbladet.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) hadde torsdag ikke anledning til å besvare Listhaugs oppfordring. Men det ble i dag klart at regjeringen forlenger strømstøtten ett år, ut mars 2023.

Mer fra statskassa

Listhaug er likevel ikke fornøyd. Hun er særlig opptatt av å unngå et heftig lønnsoppgjør som hun frykter vil ramme konkurranseevnen til norsk næringsliv i lang tid framover.

Dermed må staten på banen med garantier om å kompensere for de galopperende husholdningsutgiftene, forlanger Listhaug.

- Pengene ruller voldsomt inn i statskassa fra olje, gass og strøm. Da bør folk flest få beholde mer av egne penger ved at avgiftene settes ned, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer