Slukker lyset:

- Folk er blitt mer kresne

I sommer booket Vegarheim Kulturhus giganter som Tix, men nå er det helt slutt.

STINN BRAKKE: Her fra en tidligere konsert med Rotlaus på Vegarheim Kulturhus, som nå stenger dørene. Foto: Vegarheim Kulturhus
STINN BRAKKE: Her fra en tidligere konsert med Rotlaus på Vegarheim Kulturhus, som nå stenger dørene. Foto: Vegarheim Kulturhus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vegarheim Kulturhus i Vegårshei slukker nå lyset for godt, og det er det flere grunner til.

- Det ene er sviktende publikum. Det andre er at artistene er blitt mye dyrere, og det tredje er at brannvesenet kommer med stadige krav, sier eier Asbjørn Olimstad til Børsen.

Stedet har han drevet i ti år. Åpningskonserten den gang var med Plumbo, og samme band skulle etter planen holde ti års jubileumskonsert. Slik gikk det ikke.

- Konserten er avlyst, sier Olimstad.

Tvedestrandsposten omtalte saken først.

- Klandrer ikke Tix

Kostnadene for å få de kjente navnene til å spille har bare blitt høyere og høyere. I sommer arrangerte kulturhuset konsert under Tvedestrandsregattaen, der Tix spilte to konserter.

Selv om folkefavoritten fikk 800 000 kroner for spillejobben, var det denne kvelden det økonomiske resultatet ble best for arrangøren.

- Jeg klandrer ikke ham, men kundene har blitt mer kresne. Før, hvis man hadde danseband eller countryband, kom det flere hundre. Nå kommer det nesten ikke folk hvis de ikke er kjente, sier Olimstad.

Lørdagskvelden var ingen høydare, og publikumssvikten var komplett på torsdagskvelden da veteranene Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen skulle spille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer