Krangel etter streiken

- Folk er fly forbanna

Fellesforbundet hevder NHO og Norsk Industri hevner storstreiken med et skittent spill, smålighet og svada.

PRESS: - Når motparten napper penger ut av henda på folk som ligger på sykehus, da er det en krigserklæring, sier lederen av Fellesforbundets avdeling 5, Richart Storvik. Foto: John Trygve Tollefsen
PRESS: - Når motparten napper penger ut av henda på folk som ligger på sykehus, da er det en krigserklæring, sier lederen av Fellesforbundets avdeling 5, Richart Storvik. Foto: John Trygve Tollefsen Vis mer
Publisert

Bittert etterspill etter den fire dager lange storstreiken:

Særlig rammet er 3000 arbeidere som jobber rotasjon på norsk sokkel, og som blir trukket i lønn fordi de ikke kommer seg tilbake på jobb.

- Våre folk sto klar til å gå på jobb klokka 0600 fredag 21. mai. Men her har bedriftene kommet med alle slags påskudd for at det ikke lar seg gjøre. I stedet er det lønnstrekk. Det er brutale greier, sier Fellesforbundets nestleder Kine Asper Vistnes til Børsen.

Hun er ansvarlig for industrioverenskomsten i LOs største forbund i privat sektor.

- Vi anser dette som et angrep på streikeretten, forsøk på fagforeningsknusing og en trussel mot den frie organisasjonsretten, sier Vistnes.

- Våre lokale tillitsvalgte er kok forbanna, understreker hun.

Norsk Industri avviser påstandene.

- Vi respekterer streikeretten, og vi driver ikke fagforeningsknusing. Tvert om er vi opptatt av et organisert arbeidsliv. Streikeretten er en del av det, sier organisasjonsdirektør Carl Botten-Verboven i Norsk Industri til Børsen.

- Kynisk og smålig

Fellesforbundet anklager bedriftene for å motarbeide lokale smidige løsninger etter å ha fått råd fra Norsk Industri og NHO som de mener samarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer