Krangel etter streiken

- Folk er fly forbanna

Fellesforbundet hevder NHO og Norsk Industri hevner storstreiken med et skittent spill, smålighet og svada.

PRESS: - Når motparten napper penger ut av henda på folk som ligger på sykehus, da er det en krigserklæring, sier lederen av Fellesforbundets avdeling 5, Richart Storvik. Foto: John Trygve Tollefsen
PRESS: - Når motparten napper penger ut av henda på folk som ligger på sykehus, da er det en krigserklæring, sier lederen av Fellesforbundets avdeling 5, Richart Storvik. Foto: John Trygve Tollefsen Vis mer
Publisert

Bittert etterspill etter den fire dager lange storstreiken:

Særlig rammet er 3000 arbeidere som jobber rotasjon på norsk sokkel, og som blir trukket i lønn fordi de ikke kommer seg tilbake på jobb.

- Våre folk sto klar til å gå på jobb klokka 0600 fredag 21. mai. Men her har bedriftene kommet med alle slags påskudd for at det ikke lar seg gjøre. I stedet er det lønnstrekk. Det er brutale greier, sier Fellesforbundets nestleder Kine Asper Vistnes til Børsen.

Hun er ansvarlig for industrioverenskomsten i LOs største forbund i privat sektor.

- Vi anser dette som et angrep på streikeretten, forsøk på fagforeningsknusing og en trussel mot den frie organisasjonsretten, sier Vistnes.

- Våre lokale tillitsvalgte er kok forbanna, understreker hun.

Norsk Industri avviser påstandene.

- Vi respekterer streikeretten, og vi driver ikke fagforeningsknusing. Tvert om er vi opptatt av et organisert arbeidsliv. Streikeretten er en del av det, sier organisasjonsdirektør Carl Botten-Verboven i Norsk Industri til Børsen.

- Kynisk og smålig

Fellesforbundet anklager bedriftene for å motarbeide lokale smidige løsninger etter å ha fått råd fra Norsk Industri og NHO som de mener samarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.