Stor pågang for privatfly:

- Folk er litt desperate

Som følge av flere flystreiker og kaos på europeiske flyplasser vil flere punge ut for å hindre at årets sommerferie går i vasken.

ALTERNATIVE REISER: Som følge av SAS-streiken ser flere etter alternativ transport når ruteflyene blir kansellert. Privatflyselskapet Airwing opplever stor pågang. Foto: Airwing
ALTERNATIVE REISER: Som følge av SAS-streiken ser flere etter alternativ transport når ruteflyene blir kansellert. Privatflyselskapet Airwing opplever stor pågang. Foto: Airwing Vis mer
Publisert

Selskapet Airwing, som leier ut privatfly, nyter godt av at solhungrige nordmenn får ruteflyet kansellert.

Etter to år med pandemi, den tidligere flyteknikerstreiken, den pågående SAS-pilotstreiken og trøbbelet på europeiske flyplasser har ført til flere kansellerte fly de siste ukene.

Det har ført til at Airwing opplever en pågang de aldri har sett maken til tidligere.

- Vi har veldig mye større pågang nå. Det er dessverre sånn at folk er litt desperate, sier Anna Helene Kjos-Mathisen, administrerende direktør i Airwing til Dagbladet.

Hun legger til at hun syntes« det er trist» at folk får flyene deres kansellert på grunn av streik, spesielt etter åra med pandemi.

- Vi får også mange henvendelser fra personer som sitter fast på flyplasser rundt i Europa og i Norge som trenger å komme seg hjem, sier Kjos-Mathisen.

Privatfly til sommerferien

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med flyselskapet da flyteknikerstreiken fortsatt pågikk. Også da kunne Kjos-Mathisen opplyse at Airwing hadde fått en større pågang, som følge av streiken.

Den største endringen selskapet har sett i år, er at en større andel av kundene bestiller privatfly for å komme seg på sommerferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer