Stortingets hastemøte om strøm

- Folk er så forbanna

Stortinget trommer sammen troppene 19. september, lenge før deres offisielle åpning. Rødt frykter det kommer for seint og for lite.

FRA TOPP TIL BUNN: Noen imponerte, andre ikke. Dette var dommen fra kommentatorene i Dagbladet. Video: Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et møte tirsdag ble presidentskapet enstemmig enig i å avbryte stortingsferien i for å samles til ekstraordinært møte om strømsituasjonen.

I dag ble datoen for det såkalte hastemøtet kjent, nemlig 19. september, om over fire uker.

Det er mulig et mer ekstraordinært møte enn hastemøte, men regjeringens kanskje største kritiker i den pågående strømkrisa, Rødt, frykter at det ikke er nok kraft bak regjeringens tiltak.

De har i tillegg truet med å kalle inn til ekstraordinært møte i Stortinget selv, men regjeringen har nå både lagt fram en tidsplan med krisetiltak og trommet sammen Stortinget før ordinær åpning.

- Vi har gitt regjeringen mange sjanser til å levere og skulle ønske at det møtet kom tidligere. Når det først kommer, er det viktig at vi diskuterer flere ting enn regjeringen varsler, sier stortingsrepresentant og energipolitisk talsperson Sofie Marhaug i Rødt til Dagbladet Børsen.

Stor uenighet

Det er usikkert hva regjeringen har med seg til møtet, annet enn en redegjørelse for den pågående krisa. I tillegg skal partiene ytre sine synspunkter og diskutere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.