Matkrisa:

- Folk har fått nok

Næringsminister Jan Christian Vestre måtte svare for hvordan regjeringa håndterer stadig økende matvarepriser.

NYTT HOPP: Onsdag satte matvarekjedene opp prisene på en rekke varer. Foto: Terje Pedersen / NTB
NYTT HOPP: Onsdag satte matvarekjedene opp prisene på en rekke varer. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

I Stortinget torsdag er blant annet dagligvarebransjen og stadig økende matpriser på agendaen. Stortingsrepresentant Alfred Bjørlo (V) etterlyser tiltak fra regjeringa for å senke prisene.

- Det er et uomtvistelig faktum at prisene går opp kraftig. Folk flest har fått nok, slik kan vi ikke ha det lenger, sier han i sitt innlegg.

- Ingen «quick fix»

Han etterlyser blant annet tiltak fra næringsminister Jan Christian Vestre, etter at det flere ganger har blitt varslet at staten skal slå ned på matvaregigantene.

- Prisveksten vi ser i hele økonomien ser vi også i andre land. Det er særdeles krevende for mange mennesker, mange er bekymret for å ha råd, og sånn skal vi ikke ha det i dette landet. Men myndighetene bestemmer ikke prisene, og kan ikke vedta inflasjon, svarer Vestre.

Han ramser imidlertid opp en rekke tiltak regjeringen har satt i gang med, blant annet å forby eksklusive leieavtaler og negative servitutter i bransjen.

- Det er ingen «quick fix», men jeg føler meg trygg på at det, når vi setter inn historisk mange grep for å bedre konkurransesituasjonen, vil gi effekt, sier Vestre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer