Kaos på flyplass i London:

- Folk har spydd i gangene

Stine Steinshaug og reisefølget måtte overnatte på flyplassen Gatwick i London da flygingen ble kansellert som følge av snøkaos. Mandag morgen forteller hun om gråting, spying og kaos.

- KAOS: Stine Steinshaug forteller til Børsen at det har oppstått kaos på Gatwick natt til mandag som følge av instilte avganger. Foto: Privat
- KAOS: Stine Steinshaug forteller til Børsen at det har oppstått kaos på Gatwick natt til mandag som følge av instilte avganger. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag er alle flyavganger fra flyplassen Stansted i London innstilt som følge av snø, is og tåke på rullebanen. Mens søndag kveld medførte værkaoset at flyavganger fra Heathrow og Gatwick ble innstilt. Stine Steinshaug forteller Børsen om kaos på sistnevnte flyplass, hvor hun og resiefølget har overnattet.

- Helt kaos

- Gjennom natta har vi ligget på gulvet på Gatwick. Det er fullt av folk her. Folk ligger overalt i gangene, i tillegg til at det er mange småbarn. Det er så mange folk her at det er vanskelig å finne seg en liggeplass, sier Steinshaug til Børsen.

- Det er veldig kaldt, så vi har frosset hele gjengen. Vi har heller ikke sovet. Flyplassen er tom for toalettpapir, barn gråter og folk har spydd i gangene. Det er helt kaos.

OVERNATTET: Steinshaug og reisefølget overnattet på Gatwick i London. Her er hun sammen med mora og dattera si. Foto: Privat
OVERNATTET: Steinshaug og reisefølget overnattet på Gatwick i London. Her er hun sammen med mora og dattera si. Foto: Privat Vis mer

Er du rammet av London-kaoset? Tips Dagbladet her, eller ring oss på 24 00 00 00!

- Alt var fullbooket

Steinshaug uttalte seg først til VG om situasjonen på Gatwick.

- Vi sjekket inn som vanlig, men fant aldri noen gate. Det var fullstendig kaos på flyplassen med ansamlinger av folk overalt som sto og så på skjermene. Vi fikk ingen informasjon om hva som foregikk, men til slutt leste vi på VG at alle avganger var blitt kansellert.

Hun forteller at de fikk tilbud om et nytt fly til Norge, men at også det ble kansellert.

- Vi forsøkte å finne taxi tilbake til London og hotell, men alt var fullbooket. Vi ble anbefalt å vente til i dag i stedet. Nå skal vi undersøke hvilke fly som går til Norge og høre om det er mulig for oss å bli med, vi har sett at det skal gå et fly til Oslo. «Vi vil hjem», sier mamma her.

Mandag formiddag opplyser Gatwick at flyplassen er åpne, men at fortsatt er noen forsinkelser og innstilte avganger som følge av underkjølt regn.

UNDERSØKER: Mandag skal Steinshaug og reisefølget undersøke videre om det er mulig å komme seg til Norge. Foto: Privat
UNDERSØKER: Mandag skal Steinshaug og reisefølget undersøke videre om det er mulig å komme seg til Norge. Foto: Privat Vis mer

Norwegian beklager

Steinshaug er frustrert over mangelen på informasjon fra flyselskapet Norwegian, som hun og reisefølget reiser med. Pressevakt Andreas Hjørnholm i Norwegian sier til Børsen at de aller fleste av de berørte passasjerene vil komme seg hjem mandag, mens enkelte må vente til tirsdag.

- Vi har ingen kanselleringer i dag utover det som var i går kveld. Gatwick opererer som normalt. Slik jeg forstår det er været omtrent likt som i går, men nå er flyplassen åpnet, sier Hjørnholm til Børsen og beklager:

- Vi må beklage at noen har fått seg en overnatting ekstra i London utover det de har planlagt.

Hjørnholm opplyser at totalt ti Norwegian-fly har blitt omfattet av snøkaoset. Mens SAS opplyser til Børsen at to av deres flyginger til Oslo ble innstilt søndag kveld, men at ingen av deres avganger er innstilt på grunn av været på nåværende tidspunkt.

- Vi håper at de kommer seg hjem. Det var to avganger til Oslo som ble innstilt i går, og de blir ombooket til det beste alternativet, sier en talsperson for SAS til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer