Folkelivet forsvant

Tomme restaurantgater i Milanos Chinatown under coronakrisen. Italias økonomi sliter hardt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert

MILANO (Dagbladet): Det er torsdag kveld i Via Paolo Sarpi, hovedgata i Milanos Chinatown, hvor over 20 000 mennesker bor. Langs den flere hundre meter lange gågata ligger de kinesiske restaurantene tett i tett, flankert av andre asiatiske bedrifter, som silke- og lærbutikker og teutsalg.(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Torsdag er en utelivsdag i Milano, og normalt er Via Paolo Sarpi i 21-tida full av restaurant- og bargjester. Men denne kalde kvelden er det nærmest helt tyst.

Nesten ikke et menneske er å se - bortsett fra et og annet sykkelbud med matboks på ryggen, og beboere med munnbind. Alle restaurantene er stengt, med metallportene trukket ned.

«Kjære gjester. På grunn av de aktuelle omstendighetene har vi besluttet å stenge restauranten midlertidig inntil videre. Vi beklager», er budskapet på A4-ark hengt opp på spisestedenes inngangsparti.

Over 9000 smittet

«De aktuelle omstendighetene» er coronautbruddet, som har truffet Nord-Italia hardt. I begynnelsen av denne uka er over 9000 registrert som smittet i landsdelen, 463 er døde.

Kinesere - eller personer som kan bli tatt for å være det - er på vakt i Vesten, fordi utbruddet startet i Wuhan-provinsen i Folkerepublikken og spredte seg over hele verden derfra. Over 80 000 kinesiske statsborgere er smittet, ifølge de siste tallene fra Verdens helseorganisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer