- For mye olje i markedet

Et panel av investorer og eksperter tror gjennomsnittsprisen for et fat nordsjøolje vil holde seg mellom 56 og 70 dollar i år, ifølge Finansavisen.

SNITTPRIS: Et panel av investorer og eksperter tror gjennomsnittsprisen for et fat nordsjøolje vil holde seg mellom 56 og 70 dollar i år.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SNITTPRIS: Et panel av investorer og eksperter tror gjennomsnittsprisen for et fat nordsjøolje vil holde seg mellom 56 og 70 dollar i år. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Finansavisen har snakket med tolv aktører – blant annet analytikere, investorer og ledere – om deres prisforventninger for 2020. De aller fleste er enige om at det vil være til dels betydelige variasjoner gjennom året, men at gjennomsnittprisen trolig vil ligge over 60 dollar fatet når 2020 tar slutt.

Oljeanalytiker Trond Omdal og senioranalytiker Ole-Rikard Hammer i Arctic Securities er mest optimistisk og spår en gjennomsnittlig pris på 70 dollar for et fat Brent-olje på spotmarkedet.

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) venter at den vil være på 65 dollar. Det er markant høyere enn prisen Finansdepartementet legger til grunn i statsbudsjettet for i år – 476 kroner eller rundt 52 dollar etter kursen da budsjettforslaget ble lagt fram i oktober i fjor.

Mannen som traff best med sin oljeprisprognose for 2019, gründer og investor Berge Gerdt Larsen, sier til Finansavisen at «rundt 60 dollar per fat ser ut til å være den nye normalen».

Han understreker at utfallet av valget i USA vil kunne få betydelig innvirkning på oljeprisen, men poengterer at det ved inngangen til 2020 «er for mye olje i markedet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer