Putins angivelige palass

- For overlevelse eller flukt

Enormt tunnelanlegg under svartehavsresidensen.

- TUNNELDØR: Ifølge Aleksej Navalnyjs dokumentar er dette en av to utvendige innganger til tunnelkomplekset fra strandsida; den andre er den større konstruksjonen nede ved veien. Inngangene samsvarer med tegningene. Foto: Aleksej Navalnyj
- TUNNELDØR: Ifølge Aleksej Navalnyjs dokumentar er dette en av to utvendige innganger til tunnelkomplekset fra strandsida; den andre er den større konstruksjonen nede ved veien. Inngangene samsvarer med tegningene. Foto: Aleksej Navalnyj Vis mer
Publisert

Russlands president Vladimir Putin har benektet enhver befatning med det som er kalt «verdens dyreste palass» ved den russiske svartehavskysten, ikke så langt fra OL-byen Sotsji.

Like fullt er mange av oppfatningen at nettopp Putin er eieren av det gigantiske luksusanlegget på over 18 000 kvadratmeter, som ble koblet til presidenten gjennom den nå fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyjs dokumentar «Putins palass» fra 2021.

T-baneutbyggere

I dokumentaren viser Navalnyj det som skal være innganger til et hemmelig omfattende tunnelanlegg som fører fra undergrunnen under hovedhuset til stranda nedenfor.

- Her er inngangen til en spesialtunnel som ble bygd av de samme folka som bygger T-banen [i Moskva], sier opposisjonspolitikeren, som for alvor ble kjent for omverdenen da han ble forgiftet på et fly i august 2020.

Oppsiktsvekkende nok har tegningene til det underjordiske komplekset sirkulert i den russiske undergrunnen (sic) i årevis - fordi den nå nedlagte entreprenøren Metro Style i sin tid la dem ut på nettsidene sine for å markedsføre arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer