Rydding på hjemmekontoret

- For puslete

Trengte storrengjøring. Leverte småpirk, mener fagforeningstopper om forslaget til nye regler for arbeid på hjemmekontor.

STRYK: Regelverket for arbeid på hjemmekontor har ikke fått den moderniseringen som trengs med regjeringens forslag, mener flere fagforeningstopper. Foto: Thomas Brun / NTB
STRYK: Regelverket for arbeid på hjemmekontor har ikke fått den moderniseringen som trengs med regjeringens forslag, mener flere fagforeningstopper. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert

Denne uka la arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram regjeringens forslag til nytt regelverk for arbeid på hjemmekontor.

Den gamle forskriften er 19 år gammel. Den var gått ut på dato lenge før halve Norge ble sendt på hjemmekontor i mars i fjor.

- Det er åpenbart at mye har skjedd både i arbeidslivet og på teknologifronten siden 2002. Reglene er rett og slett ikke tilpasset dagens situasjon, sa Røe Isaksen til Børsen.

Nå kommer reaksjonene. De er ikke nådige.

- Pirker

- Dette er for puslete. Regjeringen pirker i regelverket når de burde tatt en helhetlig gjennomgang av reglene, sier Akademikernes leder Kari Sollien til Børsen.

Mange av hennes 230 000 høyt utdannede medlemmer har sittet på hjemmekontor i over et år nå. En stor andel ser for seg å fortsette med det i større eller mindre grad også etter pandemien. Men da må Røe Isaksen levere helt andre varer enn småpirk, framholder Sollien.

- Røe Isaksen hopper bukk over en lang rekke ubesvarte spørsmål. Alt fra ansvar for å dekke utstyr og internett, forsikringsregler og skatteregler. Han gjør bare endringer i selve hjemmekontorforskriften, og det holder bare ikke, tordner Akademikernes leder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.