Forbannet: - Dypt urettferdig

Trygve Slagsvold Vedum går ut mot regjeringens «passive holdning». Onsdag legger Senterpartiet fram forslag til ny kriseplan for luftfarten.

FORBANNA: Ny kriseplan for luftfarten legges fram onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB
FORBANNA: Ny kriseplan for luftfarten legges fram onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det klart at Frp hadde fått plusset på 4,4 milliarder på regjeringens siste coronakrisepakke. Justeringen av krisepakken innebærer økt støtte til den kriserammede luftfarten i form av kutt i flypassasjeravgiften og økte rutekjøp

Refser regjeringen

I tillegg skal regjeringen vurdere en egen kompensasjonsordning for luftfarten. Det er ikke godt nok for Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum.

- Flere tusen norske arbeidsplasser kan gå tapt. Vi må berge hver eneste arbeidsplass vi kan. Vi har ingen å tape, sier Vedum.

Derfor legger han og Sp-kolleger onsdag fram et representantforslag til kriseplan for norsk luftfart ut 2021 for Stortinget.

I forslaget vises det til at også 2021 etter alle solemerker vil bli blytungt for luftfarten.

«Det er lite som tyder på at 2021 vil være upåvirket av coronasituasjonen, uavhengig av om det blir introdusert virksomme vaksiner våren 2021», heter det i forslaget.

- Arbeidsplasser i luftfarten er selvsagt like viktige som andre arbeidsplasser, og da kan vi ikke sitte stille å se på regjeringens passive holdning. Derfor fremmer vi forslag om redningspakke for luftfarten i Stortinget i morgen, sier Vedum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer