Forbløffer Tyskland: - Plutselig billig

Den svake norske krona har ikke gått upåaktet hen hos tyskerne.

«SPEKTAKULÆRT»: Den tyske avisa har valgt et bilde fra Geirangerfjorden i Møre og Romsdal for å illustrere reisesaken. Foto: Halvard Alvik, NTB

«SPEKTAKULÆRT»: Den tyske avisa har valgt et bilde fra Geirangerfjorden i Møre og Romsdal for å illustrere reisesaken. Foto: Halvard Alvik, NTB

Vis mer
Publisert

- Det dyre landet Norge er plutselig billig.

Det skriver den tyske storavisa Bild. Avisa har nemlig fått med seg at den svake krona gjør at det å feriere i Norge ikke er like dyrt som vanlig - for alle andre enn nordmenn.

Tirsdag ettermiddag måtte man nemlig ut med 12 norske kroner for å få én euro.

Det har ikke skjedd siden mars 2020.

- Mer smerte for krona

I skrivende stund er det nede på 11,88 igjen - men analytikere tror at berg-og-dal-bane-turen for krona vil fortsette gjennom sommeren.

- På kort sikt er det flere faktorer som peker mot mer smerte for krona, og det er vanskelig å se faktorer som støtter krona, skriver analytiker i Nordea, Dane Cekov, i en melding.

For en dollar må man i skrivende stund ut med 11,12 kroner, mens et pund koster 13,81 kroner.

- Mye billigere

Den tyske avisa Bild anbefaler i alle fall leserne sine å dra til Norge i sommer.

- Hvem drømmer ikke om å besøke Norge i hvert fall én gang?, skriver avisa, og viser til hva forskjellige varer kostet i fjor kontra i år.

- Alt i alt er ikke Norge akkurat billig - men takket være valutakursen er det mye billigere enn for bare et par måneder siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer