Forbløffer Tyskland: - Plutselig billig

Den svake norske krona har ikke gått upåaktet hen hos tyskerne.

«SPEKTAKULÆRT»: Den tyske avisa har valgt et bilde fra Geirangerfjorden i Møre og Romsdal for å illustrere reisesaken. Foto: Halvard Alvik, NTB

«SPEKTAKULÆRT»: Den tyske avisa har valgt et bilde fra Geirangerfjorden i Møre og Romsdal for å illustrere reisesaken. Foto: Halvard Alvik, NTB

Vis mer
Publisert

- Det dyre landet Norge er plutselig billig.

Det skriver den tyske storavisa Bild. Avisa har nemlig fått med seg at den svake krona gjør at det å feriere i Norge ikke er like dyrt som vanlig - for alle andre enn nordmenn.

Tirsdag ettermiddag måtte man nemlig ut med 12 norske kroner for å få én euro.

Det har ikke skjedd siden mars 2020.

- Mer smerte for krona

I skrivende stund er det nede på 11,88 igjen - men analytikere tror at berg-og-dal-bane-turen for krona vil fortsette gjennom sommeren.

- På kort sikt er det flere faktorer som peker mot mer smerte for krona, og det er vanskelig å se faktorer som støtter krona, skriver analytiker i Nordea, Dane Cekov, i en melding.

For en dollar må man i skrivende stund ut med 11,12 kroner, mens et pund koster 13,81 kroner.

- Mye billigere

Den tyske avisa Bild anbefaler i alle fall leserne sine å dra til Norge i sommer.

- Hvem drømmer ikke om å besøke Norge i hvert fall én gang?, skriver avisa, og viser til hva forskjellige varer kostet i fjor kontra i år.

- Alt i alt er ikke Norge akkurat billig - men takket være valutakursen er det mye billigere enn for bare et par måneder siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.