Fotball-VM 2022:

Forbød alkohol: Disse får unntak

Selv om Qatar forbyr ølsalg på VM-stadionene, vil det være rikelig med champagne, førsteklasses vin og brennevin for de som betaler ekstra under verdensmesterskapet.

STENGER ØLKRANENE: Selv om Qatar forbyr alkohol inne på fotballstadionene, kan man betale ekstra for et eksklusivt tilbud. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
STENGER ØLKRANENE: Selv om Qatar forbyr alkohol inne på fotballstadionene, kan man betale ekstra for et eksklusivt tilbud. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka ble det bekreftet at Qatar, som er vertsnasjonen for årets fotball-VM, strammet inn reglene for ølservering på de åtte VM-stadionene.

Helomvendingen kom bare 48 timer før mesterskapet sparkes i gang, og det er stikk i strid med det som har vært planen.

Qatar og Fifa har blitt enige om å kun selge alkohol på arrangementet Fifa Fan Festival og utvalgte steder som er utenfor fotballstadionene, annonserte Det internasjonale fotballforbundet i en uttalelse fredag.

Det betyr altså at ølteltene på selve stadionene fjernes.

Nå har det imidlertid blitt kjent at det finnes et smutthull i bestemmelsen - og at alkoholnekten på stadion ikke gjelder for dem som kan betale for seg. Punger du ut nok kan du nemlig få tilgang til VIP-losjer med både øl- og vinservering, skriver Sky News.

Praktiserer strenge alkoholregler

Til en pris av 3000 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 30 500 norske kroner, kan man nyte alkoholholdige drikker og god mat i luksuriøse lokaler på de åtte stadionanleggene.

- Det er akkurat den type opplevelse folk forventer på en fin restaurant, eller i en sportsbar, sa administrerende styreleder i Match, Jaime Byrom, til Associated Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.