Fotball-VM 2022:

Forbød alkohol: Disse får unntak

Selv om Qatar forbyr ølsalg på VM-stadionene, vil det være rikelig med champagne, førsteklasses vin og brennevin for de som betaler ekstra under verdensmesterskapet.

STENGER ØLKRANENE: Selv om Qatar forbyr alkohol inne på fotballstadionene, kan man betale ekstra for et eksklusivt tilbud. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
STENGER ØLKRANENE: Selv om Qatar forbyr alkohol inne på fotballstadionene, kan man betale ekstra for et eksklusivt tilbud. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka ble det bekreftet at Qatar, som er vertsnasjonen for årets fotball-VM, strammet inn reglene for ølservering på de åtte VM-stadionene.

Helomvendingen kom bare 48 timer før mesterskapet sparkes i gang, og det er stikk i strid med det som har vært planen.

Qatar og Fifa har blitt enige om å kun selge alkohol på arrangementet Fifa Fan Festival og utvalgte steder som er utenfor fotballstadionene, annonserte Det internasjonale fotballforbundet i en uttalelse fredag.

Det betyr altså at ølteltene på selve stadionene fjernes.

Nå har det imidlertid blitt kjent at det finnes et smutthull i bestemmelsen - og at alkoholnekten på stadion ikke gjelder for dem som kan betale for seg. Punger du ut nok kan du nemlig få tilgang til VIP-losjer med både øl- og vinservering, skriver Sky News.

Praktiserer strenge alkoholregler

Til en pris av 3000 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 30 500 norske kroner, kan man nyte alkoholholdige drikker og god mat i luksuriøse lokaler på de åtte stadionanleggene.

- Det er akkurat den type opplevelse folk forventer på en fin restaurant, eller i en sportsbar, sa administrerende styreleder i Match, Jaime Byrom, til Associated Press.

Hvorfor er fotbal-VM i Qatar kontroversielt? Vi skal forklare. Tekst: Jonas Giæver Video: Henrik Ljosland Kilder: Amnesty, The Guardian, Sky Sports, WorkersWelfare.qa Vis mer

Også til inngangsprisen på 950 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 9700 norske kroner, kan kunder av Fifas offisielle partner for salg av VM-billetter - Match Hospitality, kjøpe vin, øl og gatekjøkkenmat på et telt ved siden av stadionet.

Betaler flere hundre millioner

Det muslimske landet Qatar har strenge alkoholregler. Likevel var det forventet at landet kom til å gjøre unntak for fotballsupporterne under VM.

Fifa opplyser at man fremdeles kan kjøpe alkoholfri øl inne på stadionene.

En av Fifas største sponsorer, Budweiser, har enerett på ølserveringen på steder som er knyttet til VM.

Nå skal øl-giganten imidlertid ha blitt bedt om å flytte utsalgsbodene sine på stadionene til andre steder.

Budweiser betaler 75 millioner dollar, som tilsvarer rundt 750 millioner norske kroner, til Fifa i forkant av hver VM. I en uttalelse sier selskapet at forbudet mot alkohol er utenfor deres kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer