Fotball-VM 2022:

Forbød alkohol: Disse får unntak

Selv om Qatar forbyr ølsalg på VM-stadionene, vil det være rikelig med champagne, førsteklasses vin og brennevin for de som betaler ekstra under verdensmesterskapet.

STENGER ØLKRANENE: Selv om Qatar forbyr alkohol inne på fotballstadionene, kan man betale ekstra for et eksklusivt tilbud. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
STENGER ØLKRANENE: Selv om Qatar forbyr alkohol inne på fotballstadionene, kan man betale ekstra for et eksklusivt tilbud. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka ble det bekreftet at Qatar, som er vertsnasjonen for årets fotball-VM, strammet inn reglene for ølservering på de åtte VM-stadionene.

Helomvendingen kom bare 48 timer før mesterskapet sparkes i gang, og det er stikk i strid med det som har vært planen.

Qatar og Fifa har blitt enige om å kun selge alkohol på arrangementet Fifa Fan Festival og utvalgte steder som er utenfor fotballstadionene, annonserte Det internasjonale fotballforbundet i en uttalelse fredag.

Det betyr altså at ølteltene på selve stadionene fjernes.

Nå har det imidlertid blitt kjent at det finnes et smutthull i bestemmelsen - og at alkoholnekten på stadion ikke gjelder for dem som kan betale for seg. Punger du ut nok kan du nemlig få tilgang til VIP-losjer med både øl- og vinservering, skriver Sky News.

Praktiserer strenge alkoholregler

Til en pris av 3000 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 30 500 norske kroner, kan man nyte alkoholholdige drikker og god mat i luksuriøse lokaler på de åtte stadionanleggene.

- Det er akkurat den type opplevelse folk forventer på en fin restaurant, eller i en sportsbar, sa administrerende styreleder i Match, Jaime Byrom, til Associated Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer