Forbrukertilsynet politianmelder XXL

Mistenker mulige brudd på straffeloven, ifølge E24.

POLITIANMELDES: Sportskjeden XXL politianmeldes av Forbrukertilsynet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
POLITIANMELDES: Sportskjeden XXL politianmeldes av Forbrukertilsynet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynets direktør Elisabeth Lier Haugseth sier at gjennomgangen av sakene de har fått fra XXL ikke avdekker manipulering av pris, selv om det heller ikke kan utelukkes.

Derfor blir det heller ikke noen sanksjoner fra Forbrukertilsynet overfor sportsgiganten. Men det betyr likevel ikke at XXL går fri, sett med tilsynets øyne:

- Det fremstår ganske klart at meningen med de fiktive transaksjonene må ha vært å skjule mulige brudd på markedsføringsloven. Målet har vært å føre forbrukerne og Forbrukertilsynet bak lyset. Derfor går vi til det skritt å politianmelde XXL for mulig brudd på straffelovens bestemmelse om bevispåvirkning, sier Haugseth i en pressemelding til Børsen.

Det var E24 som skrev om anmeldelsen først.

- Selv om det ikke er grunnlag for å sanksjonere XXL etter markedsføringsloven, finner Forbrukertilsynet likevel at saken bør vurderes etter straffeloven. Dette faller utenfor Forbrukertilsynets myndighet og kompetanse, og vi sender saken videre til politiet, skriver Forbrukertilsynet i pressemeldingen.

XXL-kjedens pressesjef Marte Ramuz Eriksen sier til Børsen at de nå skal gå grundig gjennom brevet fra Forbrukertilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer