Morten Abel og Sigurd Wongraven:

Forbudt «vinreklame»: - Vil slutte

- Personer og aktører som har økonomisk interesse i salg av alkohol kan verken omtale eller vise bilder av egne produkter i sosiale medier, slår Helsedirektoratet fast. Abel vil slutte med vin-innleggene. Wongraven har ikke besvart Børsens henvendelser.

VIN: Flere artister har fått sin egen vin, og deler bilder på Instagram. Helsedirektoratet er klokkeklare når det gjelder lovverket: - Alkohollovens hovedregel er at enhver omtale eller tiltak for å markedsføre alkohol er forbudt. Foto: Morten Rakke og skjermdump Instagram - Wongraven Wines.
VIN: Flere artister har fått sin egen vin, og deler bilder på Instagram. Helsedirektoratet er klokkeklare når det gjelder lovverket: - Alkohollovens hovedregel er at enhver omtale eller tiltak for å markedsføre alkohol er forbudt. Foto: Morten Rakke og skjermdump Instagram - Wongraven Wines. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De seineste åra har stadig flere populære norske band og artister fått «sin egen» øl - eller vin.

Fans av rockebandene Kvelertak og Turboneger, og selvsagt alle andre, kan nyte henholdsvis Lovløs Kvelertak Rogaland Cider og Turbo Pils.

Namsos-bandet DDE lanserte på sin side Rai Rai-pilsen i fjor - oppkalt etter megahiten fra 1993.

Fjernet etter kritikk

Artistene må imidlertid stort sett lene seg på markedsføring gjennom jungeltelegrafen.

Å reklamere for alkoholprodukter er som kjent ikke tillatt i Norge - ei heller på sosiale medier, ifølge Helsedirektoratet.

I fjor sommer meldte NRK at DDE fjernet 13 av 14 Instagram-innlegg etter kritikk fra direktoratet.

- Vi ønsker ikke å være med på noe ulovlig, sa frontfigur Bjarne Brøndbo til statskanalen.

Det skjedde etter at Brøndbo og DDE delte en rekke bilder av den nevnte Rai Rai-pilsen.

- Snart helg

Fortsatt deler artister med jevne mellomrom bilder av egne alkohol-produkter - blant annet på bildedelingstjenesten Instagram.

Blant dem er Morten Abel. Stavanger-artisten har sin egen vin, kalt «Frøken Vil Ikke», samme navn som åpningssporet på sin første norskspråklige plate «I Fullt Alvor» fra 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer