Forbyr «champagne»: - Skandaløst

Putin skrev fredag under en ny lov som sier at bare russiske produsenter får bruke det prestisjetunge navnet.

SHAMPANSKOYE: Putin forbyr ikke-russiske produsenter å kalle drikken sin for «champagne» på det russiske markedet. Foto: POOL New / Reuters / NTB
SHAMPANSKOYE: Putin forbyr ikke-russiske produsenter å kalle drikken sin for «champagne» på det russiske markedet. Foto: POOL New / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bredt anerkjent blant vinentusiaster at den eksklusive drikken champagne bare kan lages fra det franske området med samme navn.

På den franske champagnekomiteens nettsider står det tydelig:

- Champagne kommer bare fra Champagne.

Ny russisk lov

Russlands president, Vladimir Putin, er imidlertid ikke enig. Fredag undertegnet han nemlig en lov som krever at alle utenlandske produsenter av musserende vin skal beskrive produktet som nettopp det: «Musserende vin» - på baksiden av flaska.

Det melder flere medier, blant annet Reuters.

Ifølge russisk lov, er det nå bare russiske produsenter av champagne, eller «shampanskoye» som drikken heter der borte, som kan fortsette å bruke det prestisjetunge navnet.

Franskmennene opprørt

Loven har fått franskmennene til å rive seg i håret, men deres bønner blir ikke hørt.

- Å frata Champagne-folket retten til å bruke sitt eget navn er skandaløst. Det er vår felles arv og hjertebarn, sier Maxime Toubart og Jean-Marie Barillere, lederne i champagnekomiteen i en uttalelse, ifølge Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer