Jim Irsay:

- Fordommer fordi jeg er hvit og rik

Milliardæren vekker harme etter å ha blitt tatt for ruskjøring av politiet.

BLE DØMT: I 2014 ble milliardær Jim Irsay tatt for ruspåvirket kjøring. Foto: David J. Phillip / AP / NTB
BLE DØMT: I 2014 ble milliardær Jim Irsay tatt for ruspåvirket kjøring. Foto: David J. Phillip / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare, bare å være hvit i huden og styrtrik, skal man tro Jim Irsay (64).

Eieren av NFL-laget Indianapolis Colts står nå fram i HBO-programmet «Real Sports» med påstander om at politiet arresterte ham som følge av fordommer.

Irsay ble nemlig i mars 2014 dømt for ruspåvirket kjøring. Politiet stoppet milliardæren etter tips om sakte kjøring, stopp midt i veien og feil bruk av blinklys. I bilen fant politiet diverse rusmidler og 29 000 dollar i kontanter.

Han sleit med å ramse opp alfabetet og feilet andre edruelighetsprøver. Politiet har forklart at han var ustødig og sleit med å stå oppreist. En blodprøve viste at Irsay hadde smertestillende og angstdempende midler i kroppen.

Erkjente skyld

Rikingen erkjente skyld i å ha kjørt bil i påvirket tilstand, etter å opprinnelig ha blitt tiltalt for fire tilfeller av ulovlig besittelse av reseptbelagte midler.

- Det er fordommer mot meg fordi jeg er en rik, hvit milliardær. Hvis jeg bare var en gjennomsnittlig fyr i gata, hadde de selvfølgelig ikke arrestert meg, sier han i programmet.

- Jeg bryr meg ikke om hvordan det høres ut. Det er sannheten. Jeg kunne ikke brydd meg en dritt om hva folk tenker om hvordan noe høres ut. Sannheten er sannheten, og jeg kjenner sannheten, sier han videre.

Eiendomsmilliardær Christian Ringnes overrasker under Arendalsuka. Video: Anniken Aronsen. Reporter: Anniken Aronsen Vis mer

Forseelsen førte til at han ble suspendert av NFL i seks kamper, og at organisasjonen ga ham en bot på 500 000 dollar.

Politiet: - Lei oss

Selv hevder Irsay at han hadde trøbbel med politiets tester fordi han nylig hadde hatt en hofteoperasjon.

- Vi er veldig lei oss for å høres uttalelsen om våre betjenter og departementet vårt. Vi har et veldig profesjonelt team bestående av betjenter som gjør sitt ytterste for å beskytte samfunnet vårt med integritet og profesjonalitet, sier Camel politidistrikt i en uttalelse torsdag.

Uttalelsene til Irsay vekker oppsikt, og han får hard medfart av NBCs sportskommentator Mike Florio. Han viser også til en bisarr utblåsning av Irsay på Twitter/X, hvor han går hardt ut mot et ikke-navngitt kvinnelig sportsanker og kaller vedkommende en «nothing burger».

«Jim Irsay trenger noen som kan beskytte ham mot seg selv», står det i tittelen på kommentaren.

- Til sjuende og sist, han burde ikke eie Colts. Men, som 49ers-sjefen Jed York sa for flere år siden - du kan ikke sparke en eier, skriver han.