- Fører til store fall

Børsene rystes av nervøsitet og uro. I tider som nå er det ikke uvanlig at Oslo Børs faller 40-50-60 prosent, ifølge sjeføkonom.

URO: Rødt er fargen som dominerer verdens aksjemarkeder, som rystes av turbulens. Foto: Chine Nouvelle / SIPA / Shutterstock / NTB
URO: Rødt er fargen som dominerer verdens aksjemarkeder, som rystes av turbulens. Foto: Chine Nouvelle / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Nervøsitet preger verdens finansmarkeder, etter at aksjene i den sveitsiske storbanken Credit Suisse onsdag stupte hele 24 prosent.

Det kommer i kjølvannet av kollapsen i Silicon Valley Bank fredag, som har bidratt til stor turbulens verden over. Norge er intet unntak.

- Kan være noe i det

Oslo Børs endte onsdagen ned med 3,74 prosent. Også Wall Street rystes av røde tall.

- Jeg vil si at man skal alltid være bekymret når du ser store fall, for det kan være noe i det, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets til Børsen.

Uroen skyldes frykt for at det kan gå galt i andre banker, når det først har gått galt i enkelte, ifølge økonomen.

- Når det gjelder disse bankene, er min vurdering at dette er problemer som ikke er knyttet til bankvesenet i hele USA, sier Andreassen.

Han mener det trolig dreier seg om enkelte banker som har gjort dårlige vurderinger.

- De gikk i vifta av årsaker som ikke gjelder for så mange banker. Derfor tror jeg ikke på noen systematisk bankkrise i USA, sier han.

- Likevel reagerer markedene slik?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer