Foreslår massiv strømpakke

Olje- og energiminister Terje Aasland blir møtt av en tsunami av nye forslag når han må stå skolerett for Stortinget i morgen. På krisemøtet lanserer opposisjonen minst 71 nye tiltak. Høyre vil på rekordtid få opp kraftproduksjonen og kutte forbruket.

KJEMPEPAKKE: Høyre legger mandag fram en pakke med 21 punkter for å løse strømkrisa. her partileder Erna Solberg. Foto: Ole Berg Rusten / NTB
KJEMPEPAKKE: Høyre legger mandag fram en pakke med 21 punkter for å løse strømkrisa. her partileder Erna Solberg. Foto: Ole Berg Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Det regjeringen har gjort så langt holder ikke, slår Høyre-politiker Bård Ludvig Thorheim fast til Dagbladet.

Sammen med sine partikolleger i Stortingets energi- og miljøkomité fremmer han hele 21 tiltak de mener må til for å løse strømkrisa.

Mandag klokka tolv avbryter Stortinget sin lange sommerferie for å samles til hastemøte om strømkrisa. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil redegjøre for hva regjeringen gjør, før partiene får si sitt.

Storm av forslag

Det vil også bli fremmet en rekke forslag fra opposisjonen til hva de mener må gjøres for å løse krisa.

En gjennomgang Dagbladet har gjort viser at det er snakk om over 70 forslag til ulike tiltak. Også MDG fremmer 21 forslag for Stortinget i morgen.

Høyres representanter fremmer altså en pakke bestående av over 20 tiltak. Hovedpoenget er å øke kraftproduksjonen - og kutte i forbruket.

- Hvis vi nå får bygget ut det som er mulig vil det bli mer kraft i nettet og strømprisene vil falle raskt, sier Thorheim, som sitter i Stortingets energi- og miljøkomité.

Høyre vil ha fortgang i ny kraftproduksjon - særlig innenfor sol og vannkraft. Et av tiltakene handler om å fjerne hindre som finnes for å bygge solceller på taket av bedrifter i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer