Foreslår tak på antall pils

Gruppelederen i Oslo Høyre mener både byrådslederen og kommunalministeren må puste med magen og finne en løsning for utelivet i Oslo.

Arkivfoto: DisobeyArt / Shutterstock / NTB
Arkivfoto: DisobeyArt / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har debatten om Utelivs-Oslo gått hett for seg.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har sendt «nødrop» og bedt om krisepakke fra regjeringen. Regjeringen, ved kommunalminister Nicolai Astrup (H), har sagt blankt nei, og foreslått at Johansen tar grep selv, for eksempel ved å kutte eiendomsskatten.

Det har skapt reaksjoner.

SLAPP AV: Gruppeleder for Høye i Oslo bystyre, Øystein Sundelin, mener at kollegene hans må roe seg ned. Foto: Terje Pedersen / NTB
SLAPP AV: Gruppeleder for Høye i Oslo bystyre, Øystein Sundelin, mener at kollegene hans må roe seg ned. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Astrups partifelle i Oslo bystyre, gruppeleder Øystein Sundelin, ber nå sine politikerkollegaer om å telle til ti og puste med magen.

- Jeg syns hele denne debatten er oppkonstruert, sier Sundelin til Dagbladet.

Han mener at man nå må sette seg ned og snakke sammen.

- Helt konkret mener jeg man bør sette seg ned med bransjen for å se om man kan finne løsninger som er til å leve med. Det være seg å begrense antallet enheter man kan kjøpe, stenge tidlig, bare drive bordservering, eller noe helt annet, sier Sundelin.

Stengt

Utelivet i Oslo er nå helt stengt for andre gang. På en pressekonferanse dennne uka sa byrådsleder Raymond Johansen at det ikke var sikkert de kom til å åpne igjen før jul.

Årsaken er hovedstadens høye smittetall. De siste ukene ser smitten ut til å ha stabilisert seg, etter en periode da den steg kraftig.

Sundelin mener man må gå for en «konstruktiv og løsningsorientert tilnærming».

- Regjeringen har lagt opp til svært mange tiltakspakker for næringslivet over hele landet. Samtidig har vi en situasjon i Oslo hvor byrådet har stengt ned utelivet, ikke bare én, men to ganger. Det er selvsagt svært krevende for bransjen, og jeg forstår frustrasjonen, sier han.

SKJENKESTOPP: Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo sier at skjenkestoppen i kommunen kan bli videreført etter 14. desember. Reporter: Frode Andresen. Foto: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer

Han trekker også fram at Johansen har et budsjett på rundt 80 milliarder kroner som kan brukes på hjelpetiltak.

Vil ikke ofre smittevernet

- Hvis utelivsbransjen må vente til vaksinen er klar, vil jo dette ta veldig lang tid, og så lang tid er det trolig mange som ikke har, sier han.

Sundelin er likevel tydelig på én ting:

- Jeg sier ikke på noen måte at man skal gå på akkord med smittevernet, poenget må være å se om man sammen med bransjen kan finne gode løsninger for alle. Kanskje er det ikke mulig, men man må jo i alle fall prøve, sier han, og legger til:

- Det skylder vi som politikere de 20 000 som er permittert, og som står i fare for å miste jobben. Jeg mener det er det minste vi kan gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer