Foreslår tak på antall pils

Gruppelederen i Oslo Høyre mener både byrådslederen og kommunalministeren må puste med magen og finne en løsning for utelivet i Oslo.

Arkivfoto: DisobeyArt / Shutterstock / NTB
Arkivfoto: DisobeyArt / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har debatten om Utelivs-Oslo gått hett for seg.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har sendt «nødrop» og bedt om krisepakke fra regjeringen. Regjeringen, ved kommunalminister Nicolai Astrup (H), har sagt blankt nei, og foreslått at Johansen tar grep selv, for eksempel ved å kutte eiendomsskatten.

Det har skapt reaksjoner.

Astrups partifelle i Oslo bystyre, gruppeleder Øystein Sundelin, ber nå sine politikerkollegaer om å telle til ti og puste med magen.

- Jeg syns hele denne debatten er oppkonstruert, sier Sundelin til Dagbladet.

Han mener at man nå må sette seg ned og snakke sammen.

- Helt konkret mener jeg man bør sette seg ned med bransjen for å se om man kan finne løsninger som er til å leve med. Det være seg å begrense antallet enheter man kan kjøpe, stenge tidlig, bare drive bordservering, eller noe helt annet, sier Sundelin.

Stengt

Utelivet i Oslo er nå helt stengt for andre gang. På en pressekonferanse dennne uka sa byrådsleder Raymond Johansen at det ikke var sikkert de kom til å åpne igjen før jul.

Årsaken er hovedstadens høye smittetall. De siste ukene ser smitten ut til å ha stabilisert seg, etter en periode da den steg kraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer