Forfallen Oslo-leilighet solgt til gigantpris

Budrunden tok helt av.

MÅ TOTALRENOVERES: Frogner-leiligheten har tilsynelatende ikke vært oppgradert på flere tiår. Foto: Privat
MÅ TOTALRENOVERES: Frogner-leiligheten har tilsynelatende ikke vært oppgradert på flere tiår. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Denne leiligheten traff åpenbart rett hjem hos flere, sier eiendomsmekler Marius Dahl i Privatmegleren til Dagbladet.

Dahl solgte i dag en klassisk leilighet på Frogner i Oslo for svimlende 28,5 millioner kroner. Prisantydningen for boligen - som ifølge salgsannonsen på Finn.no har et betydelig oppussingsbehov - var på bare 15 millioner.

- HERSKAPELIG: Leiligheten, som i salgsannonsen beskrives som «herskapelig», ligger i fjerde etasje i denne bygningen - midt i ambassadestrøket. Foto: Google Street View
- HERSKAPELIG: Leiligheten, som i salgsannonsen beskrives som «herskapelig», ligger i fjerde etasje i denne bygningen - midt i ambassadestrøket. Foto: Google Street View Vis mer

- Det er ekstremt drøyt at en leilighet går for nesten det dobbelte av prisantydning. Vi har aldri sett noe liknende, sier en person som sto på lista over interessenter, til Dagbladet.

- Fantastiske lysforhold

Toppleiligheten ligger attraktivt til i «ambassadegata» Oscars gate og har et bruksareal på 182 kvadratmeter. Den har hele fire gjennomgående stuer, en 10 kvadratmeter stor balkong og klassiske detaljer som rosetter og ornamenter i taket, som ligger opptil 3,15 meter over golvet. I tillegg har den fire ildsteder.

- Leiligheten har fantastiske sol- og lysforhold, sier interessenten.

LINOLEUM: Slitte overflater og gulnet linoleumsbelegg er tydelige vitnesbyrd om leilighetens standard. Foto: Privat
LINOLEUM: Slitte overflater og gulnet linoleumsbelegg er tydelige vitnesbyrd om leilighetens standard. Foto: Privat Vis mer

Men bildene vitner om at kjøperen må påregne betydelige summer til fullstendig rehabilitering av leiligheten fra 1901; interiøret har tilsynelatende ikke vært oppgradert på flere tiår, blant annet er det talende linoleumsbelegg og dårlig vedlikeholdte vegg-til-vegg-tepper i flere rom. Badet og kjøkkenet er totalt utdatert.

120 på liste

Dette har åpenbart ikke avskrekket folk på boligjakt - Dagbladet får opplyst at rundt 120 interessenter sto på lista. Et knippe svært målrettede budgivere blant disse drev altså salgssummen gjennom taket.

Hvem selger og kjøper er, er ukjent. Og slik forblir det, ifølge mekler Dahl.

- Partene ønsker å holde en lav profil, forklarer han.

Hvorfor akkurat denne leiligheten endte så høyt i pris, har ikke mekleren noe definitivt svar på. Dagbladet får opplyst at leiligheten under, i tredje etasje, for kort tid siden gikk for «bare» 18,9 millioner. Og den var oppusset.

- Det er ofte en X-faktor - en bestemt bolig treffer behovet til noen, sier han.

Markedet blomstrer

Coronapandemien har tilsynelatende ikke lagt noen stor demper på det norske boligmarkedet. Ifølge Eiendom Norge steg prisene med 0,5 prosent i oktober - korrigert for sesongvariasjoner steg de med 1,1 prosent. Dette bryter med den vanlige tendensen - at prisene stiger i første halvår og synker i andre.

ROMSLIG: Leiligheten på 182 kvadratmeter har fire gjennomgående stuer. Foto: Privat
ROMSLIG: Leiligheten på 182 kvadratmeter har fire gjennomgående stuer. Foto: Privat Vis mer

- Tiltakene mot coronapandemien, i kombinasjon med null-renta, har gjort at etterspørselen etter bolig i Norge er blitt mye sterkere. Dette er synlig både i prisutviklingen, antall omsetninger og salgstida. Vårt eget hjem er en trygg havn mot corona, sier bransjeforeningens leder Henning Lauridsen.

I oktober ble det solgt 9,4 prosent flere boliger i Norge enn i samme måned i fjor. Hittil i år er det solgt 5,5 prosent flere boliger enn i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer