- Forferdelig å bo i Norge nå

Slik lyder eiendomsmilliardær Torstein Tvenges reaksjon etter Røkkes exit til Sveits.

Investor Torstein Tvenge. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Investor Torstein Tvenge. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt forferdelig å bo i Norge nå. Å ha formue i Norge er blitt dobbelt så dyrt, og dette skjønner svært få mennesker seg på - noe som er et stort problem, sier eiendomsmilliardær Torstein Tvenge til Dagens Næringsliv.

Han følger opp brannfakkelen:

- Det kommer til å bli mange, mange flere, framholder Tvenge til avisa.

Reaksjonene lar ikke vente på seg etter at Kjell Inge Røkke slapp flyttebomba mandag ettermiddag: Han forlater Asker og Norge til fordel for Lugano i Sveits - også beskrevet som «Sveits' Monte Carlo».

- Ingenting å klage over

Røkke har ikke gitt en konkret årsak for at han nå har forlatt hjemlandet, men skriver følgende:

- Gjennom et langt liv har jeg lært å forholde meg til realiteter. Jeg har ingenting å klage over, og vil fortsette å forholde meg til realiteter og ta beslutninger basert på disse. Jeg flyttet til USA som 21-åring, hvor jeg bodde i 21 år og deretter nye 21 år i Norge. Som 63-åring har jeg flyttet til Sveits. Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted – det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa, skriver Røkke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer