NHO-sjefen om streiken

- Forferdelig beklagelig

Ole Erik Almlid mener det nå er viktig å holde litt lav temperatur. - Partene må ikke bidra til å eskalere dette.

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at en storstreik nå er det siste Norge trengte. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen gikk 25 000 LO- og YS-medlemmer ut i streik, etter brudd i forhandlingene med NHO søndag.

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier til Børsen at han mener streiken er forferdelig beklagelig. Han mener det siste Norge trenger nå, er en streik.

Det er første gang siden andre verdenskrig at det er streik i et mellomoppgjør. LOs krav var økt kjøpekraft, noe de hevder skissen ikke sørget for.

- Det er blitt hevdet fra NHOs største forening, ved Stein Lier Hansen, at den skissen som lå på bordet, ville gi økt kjøpekraft for alle. Vil du stå inne for det?

- Nå mener jeg at alle bør holde taushetsplikten. Noe også min kollega Stein har gjort. Så vi har altså ikke brutt taushetsplikten. Nå mener jeg alle bør velge å holde litt lav temperatur. Senke pulsen, tenke langsiktig. Partene må ikke bidra til å eskalere dette. Motparten vår var ute tidlig i går etter pressekonferansen og kommenterte at skissen ikke ville gi økt kjøpekraft – det er jo feil! Det måtte vi også kommentere at det er feil. Men nå må også alle roe litt ned, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer