Renault forlater Russland:

«Forferdelig» Sovjet-bil kan gjøre comeback

Et gammelt bilmerke fra sovjettida, kjent for sine mangler, kan nå gjøre comeback.

TILBAKE: Etter at Renault pakket sakene sine og dro, ønsker Moskva-ordføreren at denne Sovjet-klassikeren gjør comeback. Her er en Moskvich-427 avbildet i Minsk i Hviterussland i 2017. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB
TILBAKE: Etter at Renault pakket sakene sine og dro, ønsker Moskva-ordføreren at denne Sovjet-klassikeren gjør comeback. Her er en Moskvich-427 avbildet i Minsk i Hviterussland i 2017. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

En russisk bil fra sovjettida, kalt Moskvich, kan gjøre et overraskende comeback i Russland, etter at Renault kunngjorde at de forlater landet denne uka, melder blant annet Reuters.

Trakk seg ut

Mandag føyde Renault seg inn i rekken av selskaper som forlater landet etter Ukraina-invasjonen.

- I dag har vi tatt en vanskelig, men nødvendig beslutning. Vi tar et ansvarlig valg overfor våre 45 000 ansatte i Russland, sa Renault-sjef Luca de Meo i en uttalelse.

De kunngjorde at de selger Renault i Russland, i tillegg til sin andel på nesten 68 prosent i AvtoVAZ, Russlands største bilprodusent, som blant annet står bak bilmerket Lada.

Moskva by tar over eiendelene til den franske bilgiganten etter Russland-exiten, ifølge Reuters.

- Forferdelig

Etter at Renault pakket sakene sine og dro, kunngjorde Moskvas ordfører, Sergey Sobyanin, at han vil nasjonalisere Renaults bilfabrikk i byen.

Han vil bruke fabrikken til å gjenopplive det nedlagte bilmerket Moskvich, som betyr «innfødt fra Moskva». Den var i sin tid designet for å være en rimelig familiebil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer