Slår økonomi-alarm:

- Forferdet og bekymret

Hele den globale økonomien vil merke virkningene av krisen gjennom lavere vekst, forstyrrelser i handel og høyere inflasjon, slår organisasjonene fast.

VERDENSBANKEN-SJEF: David Malpass er blant dem som har skrevet under. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / NTB
VERDENSBANKEN-SJEF: David Malpass er blant dem som har skrevet under. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale pengefondet (IMF), Verdensbanken og andre toppinstitusjoner advarer om omfattende økonomisk nedgang som følge av Ukraina-krigen.

- Vi er forferdet og dypt bekymret over den russiske invasjonen av Ukraina og den påfølgende krisen, heter det i en felles uttalelse fra flere institusjoner, inkludert Den europeiske bank for gjenoppbygging og utvikling (EBRD).

- Angrepene på sivile og sivil infrastruktur forårsaker enorme lidelser, skaper massive befolkningsforflytninger, truer internasjonal fred og sikkerhet, og setter grunnleggende sosiale og økonomiske behov for mennesker over hele verden i fare, legger de til.

- Rammer global økonomi

I tillegg til den ødeleggende menneskelige katastrofen som utspiller seg i Ukraina, forstyrrer krigen levebrødet i hele regionen og utover, heter det videre i uttalelsen.

- Hele den globale økonomien vil merke virkningene av krisen gjennom lavere vekst, forstyrrelser i handel og høyere inflasjon, slår de fast.

Det slås også alarm om de at høyere prisene på råvarer som mat og energi vil presse inflasjonen ytterligere opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer