- Forhandlinger til siste time

Norwegian-sjef Jacob Schram er inne i ei skjebneuke. Nå forteller han om sine vanskeligste øyeblikk og om en corona-død kollega.

FRAMTIDEN: Konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram, forteller om framtiden til flyselskapet. Reporter: Halldor Hustadnes. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet):

Norwegians konsernsjef Jacob Schram (57) har ikke de røde øynene og det flakkende og fraværende blikket man kunne ha ventet hos en mann som har 11000 arbeidsplasser i sine hender.

Særlig når de henger i en syltynn tråd. Ei ekstraordinær generalforsamling den 4. mai er sannhetens øyeblikk for Schram og Norwegian.

- Når det gjelder denne krisen, er det mange sannhetens øyeblikk. Milepæler. Den 4. mai er definitivt en sånn en, sier Schram til Dagbladet.

Kampen såvidt begynt

Sier aksjonærene på generalforsamlingen nei til Schrams redningsplan er eventyret over. Sier de ja fortsetter spillet om «Nye Norwegian» - i krympet format, men med utsikt til statsgarantier for lån på tre milliarder kroner.

Men også da må Schram få inn private penger til ny aksjekapital, i første omgang i en planlagt emisjon på 400 millioner kroner.

- Vi må reise 10 prosent for å få pengene fra staten, så det er også et sannhetens øyeblikk, sier Schram.

Og selv da har kampen bare såvidt begynt.

- Hvis vi lykkes der, og vi da får pengene fra staten, har vi sikret oss selv til å kunne få til «Nye Norwegian» og gjenstarte selskapet. Og i prospektet har vi sagt ut 2020. Da er forutsetningen at vi flyr det vi flyr idag. Hvis vi flyr mer, kommer vi til å trenge penger fortere, sier Schram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer