Forhatt super-riking inn i Trøim-selskap

En av verdens rikeste familier punger ut for å ta plass på eiersiden i Tor Olav Trøims rederi.

PUNGER UT: Charles Koch, her avbildet sammen med kona Liz, i 2018, kjøper seg inn i Tor Olav Trøims rederi. Foto: Matthew Stockman / Getty Images / AFP / NTB
PUNGER UT: Charles Koch, her avbildet sammen med kona Liz, i 2018, kjøper seg inn i Tor Olav Trøims rederi. Foto: Matthew Stockman / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Han er beskrevet som en av USAs mektigste konservative bakmenn, og er forhatt av Demokratene. For privat har styrtrike Charles Koch (85) brukt enorme summer på å fremme kontroversiell og konservativ politikk.

Sammen med broren David, som døde i 2019, har Koch kjempet på en rekke fronter for drastiske skattekutt for de rikeste, færre offentlige inngrep og reguleringer og minst mulig offentlige sikkerhetsnett.

Som øverste leder av det kontroversielle amerikanske konglomeratet Koch Industries, er han ansvarlig for beslutninger av en annen sort.

Familieselskapet, som har blitt omtalt som «giftig», dukker jevnlig opp på topplister over USAs minst likte selskaper. Ifølge Amhearst's Political Economy Research Institute er konglomeratet dessuten en av USAs største forurensere, og Koch-familien har også kjempet mot politiske vedtak som strammer inn på klimautslipp.

Investerer i norskeid selskap

Nå kjøper gigantfirmaet seg inn i nordmannen Tor Olav Trøims tørrlastrederi 2020 Bulkers.

Den norske finanstoppen var gjennom mange år kjent som John Fredriksens høyre hånd. Hans forhold til Celina Midelfart er også hyppig omtalt i norske medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer