Forlater byen

En rekke bedrifter flytter nå bort fra Londons finansdistrikt.

NEDSKALERER: Etter coronapandemien har flere fått øynene opp for hjemmekontor. Foto: Paul Brown/REX/NTB
NEDSKALERER: Etter coronapandemien har flere fått øynene opp for hjemmekontor. Foto: Paul Brown/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For omtrent ei uke siden ble det kjent at HSBC forlater kontorlokalene sine i området Canary Wharf øst i London, som er en del av Londons finansdistrikt.

HSBC var av de mest gjenkjennelige leietakerne i området, med en 45-etasjers skyskraper. Nå flytter selskapet til et mindre lokale i London.

Nå skriver The Telegraph at nok et selskap, Moody's, vurderer å flytte fra området for å kutte kostnader.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hjemmekontor

Selskapet har 1200 ansatte, men på grunn av mer utstrakt bruk av hjemmekontor etter pandemien, skal de nå være på utkikk etter et nytt og mindre lokale, ifølge avisa.

Moody's har foreløpig ikke kommentert saken.

De siste åra har en rekke selskaper forlatt lokalene sine i området, ifølge avisa. Det gjelder blant annet advokatfirmaet Clifford Chance og Barclays.

Credit Suisse prøver også å kvitte seg med lokalene sine i området, skriver de.

Advarer

Canary Wharf er ikke det eneste området i verden som opplever at bedriftene nedskalerer kontorlokalene sine etter pandemien.

Tidligere denne uka omtalte Børsen at etterspørselen etter kontorlokaler i Sydney har endret seg kraftig, noe flere advarer om at kan gå hardt ut over byen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer