Coronavirus:

Forlenger flystans

Norge forlenger stansen i direkteflyvinger fra Storbritannia.

STANS: Mandag formiddag følger Norge etter flere EU-land og innfører flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Stansen i direkteflyginger fra Storbritannia videreføres fram til og med 2. juledag. Flystansen kan bli videreført til over nyttår, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Stansen opprettholdes for å forhindre spredning av den muterte virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

- Vi ønsker mer tid til å skaffe mer kunnskap om virusvarianten og forhindre spredning i Norge. Hvis denne varianten av viruset ikke finnes i landet, vil det være store helsemessige gevinster ved å stenge det ute, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.

EU-kommisjonen anbefalte i går medlemslandene å oppheve reiserestriksjonene overfor Storbritannia.

- Norge er blant landene med de aller strengeste innreiserestriksjoner i Europa. Vi jobber nå med å få på plass et system for elektronisk registrering av alle reisende, som vil komme i tillegg til krav om negativ test og ti dagers karantene, sier Høie.

Helsedirektoratet får nå i oppdrag å vurdere om stansen i direkteflygninger skal videreføres fram til 2. januar. Direktoratet blir også bedt om å vurdere EU-kommisjonens anbefalinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer