Coronavirus:

Forlenger flystans

Norge forlenger stansen i direkteflyvinger fra Storbritannia.

STANS: Mandag formiddag følger Norge etter flere EU-land og innfører flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Stansen i direkteflyginger fra Storbritannia videreføres fram til og med 2. juledag. Flystansen kan bli videreført til over nyttår, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Stansen opprettholdes for å forhindre spredning av den muterte virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

- Vi ønsker mer tid til å skaffe mer kunnskap om virusvarianten og forhindre spredning i Norge. Hvis denne varianten av viruset ikke finnes i landet, vil det være store helsemessige gevinster ved å stenge det ute, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.

EU-kommisjonen anbefalte i går medlemslandene å oppheve reiserestriksjonene overfor Storbritannia.

- Norge er blant landene med de aller strengeste innreiserestriksjoner i Europa. Vi jobber nå med å få på plass et system for elektronisk registrering av alle reisende, som vil komme i tillegg til krav om negativ test og ti dagers karantene, sier Høie.

Helsedirektoratet får nå i oppdrag å vurdere om stansen i direkteflygninger skal videreføres fram til 2. januar. Direktoratet blir også bedt om å vurdere EU-kommisjonens anbefalinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer