Forlenger med 20 år

Equinors oljegigant Statfjord får nok en gang forlenget levetid.

DEN GANG: Slik så det ut i Nordsøen oktober 1977 - oljeboringsplattformen Statfjord A, med et kranfartøy og en supplybåt. 
Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB / Scanpix
DEN GANG: Slik så det ut i Nordsøen oktober 1977 - oljeboringsplattformen Statfjord A, med et kranfartøy og en supplybåt. Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden starten i 1979 har Norges største oljefunn Statfjord tjent inn mer enn 1500 milliarder kroner. Nå fortsetter eventyret i minst 20 år til.

Equinor skroter planene om å stenge Statfjord A i 2022 og forlenger produksjonen til 2027. Også Statfjord B og C får lengre levetid.

– En omfattende kartlegging av undergrunnen viser at det gjenværende potensialet i Statfjord-området fortsatt er stort, opplyser Equinor.

Statfjord B og C skal forlenges i hvert fall til 2035.

Tiende gang

Opprinnelig skulle den første plattformen på feltet – Statfjord A – stenges ned i 1999.

Så langt er den blitt oppgradert og fått forlenget levetid ni ganger.

Equinor og deres partnere ønsker nå å forlenge produksjonen i feltet til 2040.

Det skal nå blant annet utføres nødvendige oppgraderinger av plattformene, noe som vil øke aktivitetsnivået på feltet betydelig, ifølge Equinor.

100 nye brønner

– Feltet har gitt høy verdiskapning og vært en hjørnestein for utviklingen av hele den norske petroleumsnæringen, sier konserndirektør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund i Equinor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer