Formuen spratt i været

Petter Stordalens likningsformue nærmer seg en milliard.

SE NÅ: Vi ser på skattelistene for 2019 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotell-eier Petter Stordalen står oppført med en likningsformue på 893 millioner kroner, viser skattelistetallene fra 2019.

Det er et hopp på solide 315 millioner kroner fra 2018, da han sto oppført med 578 millioner.

58-åringen står oppført med en inntekt på 982 810 kroner, og betalte 7,9 millioner i skatt, ifølge skattelistene.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Tapt store summer

Da Kapital la fram sin liste over Norges 400 rikeste tidligere i høst var Petter Stordalen på 11. plass, men en anslått formue på 16 milliarder kroner.

Det var et kraftig fall fra året før, og kan selvsagt knyttes direkte til coronapandemien.

Forskjellen på Kapitals beregning og Stordalens oppgitte likningsformue kan blant annet knyttes til de spesielle reglene for verdifastsettelse av hotell- og næringseiendommer.

Med rundt 200 hoteller i sin portefølje, har Stordalen og hans konsern blitt hardt rammet av restriksjonene myndighetene har ilagt både privatpersoner og hele bransjer.

- Usannsynlig jævlig

Det la heller ikke Stordalen skjul på da han i november ble intervjuet under Norges Banks Finansielle fagdag i november.

- Det er helt usannsynlig jævlig akkurat nå, sa Stordalen.

Hotellinvestoren, som i tillegg til hotellimperiet Nordic Choice også har eierandeler i Ving og Hurtigruten, ble spurt om hvordan han ser på situasjonen nå sammenliknet med tidligere i år.

- Det var helt jævlig i mars, april og mai, sa Stordalen, før han fortsatte med at det var ganske ok på sommeren og begynnelsen av høsten.

- Så ble det nattsvart i november, og det blir sånn helt til det løsner opp nå. Hvis vi tar en helt vanlig dag så ville vi kanskje omsatt for 50 millioner kroner, og nå omsetter vi kanskje for 10.

Stordalen sa også at pandemien ble verre enn han forutså, og han har selv måttet permittere og dels si opp 7500 ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer