Formuen til himmels

Tesla- og SpaceX-grunnleggeren har hatt en god arbeidsuke.

CASH: Elon Musk har hatt noen begivenhetsrike dager. Foto: Patrick Pleul / DPA / AP / NTB
CASH: Elon Musk har hatt noen begivenhetsrike dager. Foto: Patrick Pleul / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert

15 milliarder dollar. Rundt 136 milliarder kroner.

Det er summen Elon Musk tjent den siste uka, ifølge Bloombergs milliardæroversikt.

Han har dermed en estimert formue på rundt 117 milliarder dollar tirsdag morgen.

Han er også mannen som har tjent mest penger i verden så langt i 2020, ifølge samme liste. Hans personlige formue er estimert å ha økt med nesten 75 milliarder dollar siden 1. januar.

Indeks

Noe av bakgrunnen for den siste ukas formuesvekst er at det mandag ble klart at Tesla kommer til å bli tatt opp i gigantindeksen S&P 500.

S&P 500 er blant verdens største aksjeindekser og består av 500 store amerikanske selskaper fra forskjellige bransjer, og brukes ofte som indikator på hvordan det går med den amerikanske økonomien.

Nyheten om at Tesla blir tatt opp, førte til at bilselskapet hadde en svært god dag på børsen mandag, og avsluttet dagen rundt 14 prosent opp. Det får store utslag for Musks private formue, siden han alene eier 20 prosent av selskapet.

Tesla blir det største nye selskapet som noensinne er tatt inn i indeksen.

Astronauter i rommet

Tesla-nyheten kommer dagen etter at det andre selskapet hans, SpaceX, gjennomførte en vellykket oppskyting av fire astronauter til den internasjonale romstasjonen (ISS).

Falcon-raketten til selskapet tok av fra Cape Canaveral natt til mandag.

VELLYKKET: NASA og SpaceX skjøt opp fire astronauter i Crew Dragon fra Cape Canaveral til den internasjonale romstasjonen. Romkapselen skal etter planen være framme ved romstasjonen seint mandag kveld eller natt til tirsdag norsk tid. Vis mer

Musk fulgte selv oppskytingen fra corona-vennlig avstand fra Kennedy Space Center.

Coronasmittet

I tillegg til å ha fått selskapet sitt på S&P 500 og skutt opp astronauter, så har Musk den siste uka sannsynligvis blitt coronasmittet.

Det skriver han selv på Twitter.

Det har vært mye fram og tilbake rundt covid-19-testene hans, da han har tatt flere. Noen av testene har vist at han har corona, mens andre tester har vist at han ikke har corona.

Musk selv har dermed konkludert med at han mest sannsynlig har et mildt tilfelle av sykdommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer