Laurence W. Odfjell

Formuesskatt: - Ville ikke overlevd

Milliardæren drømmer om å flytte tilbake til Norge en periode, men er redd staten vil få ham på «kroken».

UTFLYTTER: Laurence W. Odfjell har bodd i Singapore i en årrekke, men kunne tenkt seg noen år tilbake i hjemlandet. Foto: Anngun Dybsland / Odfjell
UTFLYTTER: Laurence W. Odfjell har bodd i Singapore i en årrekke, men kunne tenkt seg noen år tilbake i hjemlandet. Foto: Anngun Dybsland / Odfjell Vis mer
Publisert

I midten av mars publiserte Børsen en stor spesial om norske milliardærer i utlandet. En rekke av dem har funnet veien til Sveits det siste året, mens andre har bodd utenlands i en årrekke.

Laurence Ward Odfjell er styreleder i Odfjell SE, et av verdens største shippingselskap for kjemikalier. Ifølge Kapital er han god for 2,6 milliarder kroner.

Han bor i Singapore med familien, og har ikke hatt folkeregistrert adresse i Norge siden 1989. Selv om han den gang bare var i starten av 20-åra, var det blant annet skatten som gjorde at milliardærarvingen pakket sakene.

- Jeg husker ikke hva formuesskatten var på den gangen, men det var helt sikkert skattemessige grunner til å flytte da. Det var ikke så vanlig å flytte ut da, men min mor var amerikaner og jeg hadde dobbelt statsborgerskap, så da var vel tanken på å flytte lettere, sier han til Børsen fra Teams på andre siden av verden.

Frykter å havne på «kroken»

Noen meter unna ham spiser den ni år gamle sønnen middag, og får seg en overraskelse - en melketann havner i tallerkenen.

- Don't lose it, that's money, sier faren lattermildt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer