Fornøyd med krisepakke

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen sier at regjeringens krisepakke viser at den har forstått alvoret.

DRAHJELP: - Det blir lettere å finne smarte løsninger i lønnsoppgjøret når vi nå får drahjelp av staten i en veldig vanskelig situasjon for bedriftene, sier administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen under oppstarten av årets lønnsoppgjør.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DRAHJELP: - Det blir lettere å finne smarte løsninger i lønnsoppgjøret når vi nå får drahjelp av staten i en veldig vanskelig situasjon for bedriftene, sier administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen under oppstarten av årets lønnsoppgjør. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En veldig bra start. Dette viser at regjeringa har forstått alvoret, sier Lier-Hansen rett etter at statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H) har lagt fram regjeringens tiltak for bedrifter som sliter som følge av coronaviruset.

Enklere

- Det blir lettere å finne smarte løsninger i lønnsoppgjøret når vi nå får drahjelp av staten i en veldig vanskelig situasjon for bedriftene, sier Lier-Hansen.

Regjeringens krisepakke ble lagt fram rett etter at LO-forbundet Fellesforbundet og NHO-foreningen Norsk Industri innledet årets lønnsforhandlinger tirsdag.

Innfrir

I forkant av at krisepakka ble presentert, var NHO ute med flere krav. Lier-Hansen mener at regjeringa innfrir.

- Både det at staten tar en større del av belastningen ved permitteringer og dermed begrenser belastningen for bedriftene, og at de åpner for at bedriftene som går i underskudd kan få utsatt formuesskatt, kan gjøre situasjonen noe lettere for dem som kommer i problemer, sier han.

- Det er også bra at bedrifter som tidligere har gått med overskudd, nå kan få skattefordeler ved å tilbakeføre den. Og det er bra at man åpner for intern bedriftsopplæring som et alternativ til permittering. Dette er i tråd med det Norsk Industri har bedt om. Så får vi komme tilbake til om det er behov for ytterligere krisehjelp, sier Lier-Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer