Forsiktig oppgang etter virus-ras i USA

New York-børsene endte torsdagen med forsiktig oppgang. Industriindeksen Dow Jones gikk opp 1 prosent.

VIRUSFRYKT: Markedene i USA har den siste tiden vært svært ustabile. Annsiktsmasken som er plassert på den kjente statuen av den uredde jenta på Wall Street gir et tydelig hint om hvorfor. Foto: Kevin Hagen / AP / NTB Scanpix
VIRUSFRYKT: Markedene i USA har den siste tiden vært svært ustabile. Annsiktsmasken som er plassert på den kjente statuen av den uredde jenta på Wall Street gir et tydelig hint om hvorfor. Foto: Kevin Hagen / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Handledagen hadde både opp- og nedturer, men situasjonen var mindre frenetisk enn dagene før, hvor verden ble vitne til børsras i USA. Krisetiltakene satt i verk av sentralbanker og regjeringer både i USA og andre store økonomier regnes som årsaken til dagens oppgang.

Den brede S&P 500-indeksen steg 0,5 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq steg 2,3 prosent.

Markedene i USA har den siste tiden vært svært ustabile fordi investorene veier den økende sannsynligheten for en lavkonjunktur på den ene siden mot en enorm beredskapsinnsats fra myndighetene i land verden over for å støtte økonomien.

Prisen på nordsjøolje steg torsdag 14,4 prosent til 28,47 dollar fatet.

Prisen på amerikansk lettolje (WTI) steg også kraftig, her endte prisen på 25,22 dollar da de amerikanske markedene stengte, opp 23,8 prosent fra dagen før.

Prisøkningen torsdag kommer etter at myndighetene i flere land har vedtatt økonomiske krisepakker, blant annet har den europeiske sentralbanken (ESB) offentliggjort at de vil komme med en omfattende krisepakke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer