Forskere advarer mot cruisereiser

Den raskt økende smitten gjør at CDC advarer både vaksinerte og uvaksinerte mot å reise på cruise.

URETTFERDIG: Cruisebransjen mener endringen er urettferdig. Foto: Shutterstock
URETTFERDIG: Cruisebransjen mener endringen er urettferdig. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

The US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) advarer folk mot å reise på cruise framover. Dette gjelder både vaksinerte og uvaksinerte.

Byrået økte reiserisikonivået fra nivå tre til nivå fire, en indikasjon på at smitterisikoen er «svært høy», ifølge CNN.

Endringen ble gjort som følge av de økende smittetallene om bord cruiseskip. Smitteøkningen skyldes i stor grad omikronvarianten, skriver CDC.

- Siden identifiseringen av omikronvarianten har det vært en økning i antall covid-19-tilfeller blant cruisepassasjerer og mannskap skriver byrået.

Ifølge BBC overvåker byrået nå over 90 cruiseskip for covid-19.

CDC anbefaler alle passasjerer å teste seg og å holde seg i karantene i fem dager etter reise, uavhengig av vaksinestatus.

Cruise Lines International Association (CLIA) synes endringen er skuffende og mener at cruiseindustrien følger strengere helseprotokoller enn andre reisesektorer.

76 år gamle Iris Krysty forteller til AP News at hun og mannen etter planen skal reise på cruise i midten av januar, men at den nye advarselen setter dem i en urettferdig situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.