Forskere advarer mot cruisereiser

Den raskt økende smitten gjør at CDC advarer både vaksinerte og uvaksinerte mot å reise på cruise.

URETTFERDIG: Cruisebransjen mener endringen er urettferdig. Foto: Shutterstock
URETTFERDIG: Cruisebransjen mener endringen er urettferdig. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

The US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) advarer folk mot å reise på cruise framover. Dette gjelder både vaksinerte og uvaksinerte.

Byrået økte reiserisikonivået fra nivå tre til nivå fire, en indikasjon på at smitterisikoen er «svært høy», ifølge CNN.

Endringen ble gjort som følge av de økende smittetallene om bord cruiseskip. Smitteøkningen skyldes i stor grad omikronvarianten, skriver CDC.

- Siden identifiseringen av omikronvarianten har det vært en økning i antall covid-19-tilfeller blant cruisepassasjerer og mannskap skriver byrået.

Ifølge BBC overvåker byrået nå over 90 cruiseskip for covid-19.

CDC anbefaler alle passasjerer å teste seg og å holde seg i karantene i fem dager etter reise, uavhengig av vaksinestatus.

Cruise Lines International Association (CLIA) synes endringen er skuffende og mener at cruiseindustrien følger strengere helseprotokoller enn andre reisesektorer.

76 år gamle Iris Krysty forteller til AP News at hun og mannen etter planen skal reise på cruise i midten av januar, men at den nye advarselen setter dem i en urettferdig situasjon.

Ifølge Krysty får de bare pengene refundert dersom de tester positivt for covid-19 i forkant av reisen. Derfor har hun og mannen bestemt seg for å reise på cruise likevel, på tross av advarselen fra CDC.

I starten av pandemien var det en haugevis med passasjerer som satt fast på ulike cruiseskip rundt i verden. Blant annet var ekteparet Tom Ekblom og Anne-Grethe Ekblom coronafast på et cruiseskip i Frankrike, og det var lenge uvisst når de kunne forlate skipet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer