Budsjettavtale klar:

- Forstår ikke pandemien

Ap-nestleder Hadia Tajik mener budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og Frp er et blindskudd for alle arbeidsledige og bedrifter som sliter i coronapandemien.

KRITISK: Ap-nestleder Hadia Tajik er ikke imponert over den siste budsjettavtalen mellom regjeringen og Frp. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
KRITISK: Ap-nestleder Hadia Tajik er ikke imponert over den siste budsjettavtalen mellom regjeringen og Frp. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen og Frp forstår ikke omfanget av pandemien, mener Ap-nestlederen.

- Frp svikter de arbeidsledige. Midt i den største langtidsledigheten på lenge, klarer ikke Frp å plusse på en eneste krone til tiltak som hjelper ledige tilbake i jobb, sier Tajik.

Budsjettenigheten ble presentert søndag ettermiddag. Avtalen sørger for at statsminister Erna Solberg (H) får gjennom sitt siste budsjett før valget til høsten.

- Står alene

Frp og regjeringen har de siste ukene forhandlet om en avtale om revidert budsjett. Avtalen ble presentert på en pressekonferanse utenfor Stortinget søndag ettermiddag.

Ap-nestleder Hadia Tajik er ikke imponert:

- Når stortingsperiodens siste budsjettforlik skal legges fram, står Frp alene på pressekonferanse. Klarere illustrasjon på at Erna Solberg sitt prosjekt om samling på borgerlig side er dødt skal du lete lenge etter, sier Tajik.

Avgiftskutt

Særlig har spørsmålet om avgifter på typiske svenskehandelsvarer vært et stridstema gjennom forhandlingene. Det endte med kutt på alkoholfrie drikkevarer, noe Frp hevder er en seier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.