Reagerer på lakseskatt:

- Første steg mot avfolkning

Opposisjonen og sjømatnæringa reagerer sterkt på regjeringens forslag til lakseskatt.

AVFOLKNING: Frps næringspolitiske talsperson, Sivert Bjørnstad, mener regjeringen står i fare for å rasere lokalsamfunn langs kysten.Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
AVFOLKNING: Frps næringspolitiske talsperson, Sivert Bjørnstad, mener regjeringen står i fare for å rasere lokalsamfunn langs kysten.Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen har i dag tatt det første steget mot avfolkning av viktige kystsamfunn. Oppdrettsnæringen er bærebjelken i mange små lokalsamfunn, og disse selskapene går nå en svært usikker tid i møte. Investeringer vil stoppe opp og lønnsomheten vil gå ned, sier næringspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet (Frp), Sivert Bjørnstad, til Dagladet.

Forslaget til grunnrenteskatt, som skatten egentlig heter, omfatter produksjon av laks, ørret og regnbueørret.

Regjeringen skriver i en pressemelding i dag at de vil sette skattesatsen til 35 prosent, som oppdrettsselskapene må betale på det de tjener på produksjon som overstiger 5000 tonn.

Bjørnstad sier at Frp vil samle de borgerlige partiene for å se på alternativer til regjeringens forslag.

- Vi vil nå ta initiativ til at de fire borgerlige partiene setter seg ned og ser på alternativer til denne skatteformen. Det er avgjørende viktig at regjeringens forslag til skatt får et så kort liv som mulig, og at vi finner bedre løsninger hvis høyresiden vinner regjeringsmakt i 2025.

- Svart dag

- En kosmetisk endring, sier administrerende direktør for Sjømatbedriftene, den tidligere Frp-statsråden Robert Eriksson til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.