Kryptokollapsen:

Forsvant plutselig: - Monsterstort fall

Miamis nattklubber frykter for framtida etter at kryptorikingene plutselig forsvant fra byens natteliv.

NERDENES HEVN: Unge menn med tjukke kryptolommebøker fant veien til Miamis nattklubber fra april 2021. Nå har de forsvunnet. Her fra Ocean Drive i Miami Beach. Foto: Larry Marano/Shutterstock/NTB
NERDENES HEVN: Unge menn med tjukke kryptolommebøker fant veien til Miamis nattklubber fra april 2021. Nå har de forsvunnet. Her fra Ocean Drive i Miami Beach. Foto: Larry Marano/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I midten av november kollapset kryptobørsen FTX over natta, og kryptogründeren Sam Bankman-Fried ble kjent over hele verden som mannen som mistet 94 prosent av gigaformuen sin i løpet av noen timer.

Den famøse kollapsen har skapt ringvirkninger på hele kryptomarkedet. For eksempel stupte verdens største kryptovaluta Bitcoin 22 prosent etter at FTX gikk dunken, og markedet har ikke siden da klart å hente seg nevneverdig opp igjen.

Selv om dette nok er verst for Bankman-Fried og de omtrent én million kundene som har tapt enorme summer på kollapsen, er det ikke bare de som har investert i krypto dette går ut over.

Ifølge Financial Times frykter nå Miamis luksusscene og nattklubber hvordan framtida blir uten kryptorikingenes penger.

- Vanvittig mye penger

På grunn av blant annet lav beskatning blir nemlig den amerikanske byen sett på som episenteret til den amerikanske kryptoindustrien.

Ifølge Andrea Vimercati, direktør for mat og drikke i Moxy Hotel group i Miami, var det i løpet av våren 2021 at kryptorikingene begynte å strømme til Miami, og spesielt til byens nattklubber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.