Fem siktet i korrupsjonssak

Forsvarer: - Kjenner seg overhodet ikke igjen

Politiet mener at de fem siktede har vært involvert i forfalskning av lånesøknader til banken. Fire av dem stiller seg uforstående til siktelsen, mens den femte ikke vil kommentere.

TO ANSATTE SIKTET: Politiet aksjonerte tirsdag mot flere adresser i Oslo, deriblant mot Nordeas lokaler i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock
TO ANSATTE SIKTET: Politiet aksjonerte tirsdag mot flere adresser i Oslo, deriblant mot Nordeas lokaler i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han kjenner seg overhodet ikke igjen i beskrivelsen som er gitt i grunnlaget for pågripelsen, sier advokat Ola Lunde til Børsen.

Han er forsvarer for én av de fem personene som er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette. De siktede ble pågrepet etter en større politiaksjon i Oslo tirsdag morgen, som først ble omtalt av VG.

Politiet mistenker at de har vært involvert i lånesøknader som er basert på forfalsket dokumentasjon til banken Nordea.

To av de siktede er Nordea-ansatte. Én er ansatt i Nav, mens en annen er tidligere Nav-ansatt.

Lunde forsvarer den Nav-ansatte.

- Han er ikke enig i at han har mottatt fordeler eller ytelser i kraft av sin stilling, sier advokaten.

Han opplyser videre at hans klient har avgitt sin forklaring, og at han vil bli løslatt i løpet av ettermiddagen eller morgendagen.

- Stiller seg uforstående

Solveig Kristine Høgtun forsvarer mannen som tidligere jobbet i Nav.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen, sier hun til Børsen.

Elden-advokat Christian Flemmen Johansener oppnevnt som forsvarer for én av de to Nordea-ansatte. Han bekrefter at hans klient møtte til avhør tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.