Fem siktet i korrupsjonssak

Forsvarer: - Kjenner seg overhodet ikke igjen

Politiet mener at de fem siktede har vært involvert i forfalskning av lånesøknader til banken. Fire av dem stiller seg uforstående til siktelsen, mens den femte ikke vil kommentere.

TO ANSATTE SIKTET: Politiet aksjonerte tirsdag mot flere adresser i Oslo, deriblant mot Nordeas lokaler i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock
TO ANSATTE SIKTET: Politiet aksjonerte tirsdag mot flere adresser i Oslo, deriblant mot Nordeas lokaler i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han kjenner seg overhodet ikke igjen i beskrivelsen som er gitt i grunnlaget for pågripelsen, sier advokat Ola Lunde til Børsen.

Han er forsvarer for én av de fem personene som er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette. De siktede ble pågrepet etter en større politiaksjon i Oslo tirsdag morgen, som først ble omtalt av VG.

Politiet mistenker at de har vært involvert i lånesøknader som er basert på forfalsket dokumentasjon til banken Nordea.

To av de siktede er Nordea-ansatte. Én er ansatt i Nav, mens en annen er tidligere Nav-ansatt.

Lunde forsvarer den Nav-ansatte.

- Han er ikke enig i at han har mottatt fordeler eller ytelser i kraft av sin stilling, sier advokaten.

Han opplyser videre at hans klient har avgitt sin forklaring, og at han vil bli løslatt i løpet av ettermiddagen eller morgendagen.

- Stiller seg uforstående

Solveig Kristine Høgtun forsvarer mannen som tidligere jobbet i Nav.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen, sier hun til Børsen.

Elden-advokat Christian Flemmen Johansener oppnevnt som forsvarer for én av de to Nordea-ansatte. Han bekrefter at hans klient møtte til avhør tirsdag.

- Utover det ønsker jeg ikke å utdype hvordan han stiller seg til siktelsen. Når det er sagt legger jeg til grunn at han raskt vil bli løslatt, så snart hans manglende rolle i saken er nærmere avklart, sier forsvareren.

Erkjenner ikke straffskyld

Forsvareren til den andre Nordea-ansatte, Annette Barlinn, ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gi en kommentar.

- Saken er av en karakter som gjør at jeg ikke har mulighet til å kommentere min klients synspunkt på siktelsen.

Den femte siktede personen forsvares av Carl Rieber-Mohn.

- Han stiller seg uforstående til det han er siktet for. Han erkjenner ikke straffskyld, skriver advokaten i en SMS til Nordea.

50 politifolk i aksjon

Rundt 50 politifolk var involvert i den omfattende aksjonen mot flere adresser i Oslo. Blant adressene politiet slo til mot var storbanken Nordeas hovedkontor på Majorstuen.

- Dette er en veldig omfattende sak, som har krevd mye ressurser. Selvfølgelig ekstra mye ressurser i forbindelse med aksjonen, sier politiadvokat Kristin Rusdal til Børsen.

Hun opplyser at det var viktig for politiet å aksjonere mot flere personer og adresser samtidig i morgentimene tirsdag.

- Det var viktig for å få sikret bevis. Det er tatt beslag, uten at jeg kan si noe mer konkret om hva det er tatt beslag i, fortsetter politiadvokaten.

Nordea: - Største alvor

Det var Nordea som selv anmeldte saken til politiet, da de i mars oppdaget at minst 150 millioner kroner kan ha blitt delt ut i lån basert på uriktig informasjon.

Nordeas kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen uttalte til Børsen tirsdag morgen at forholdene som er avdekket kan tyde på regelbrudd, og at det knytter seg til utlån av penger.

- Vi ser på dette med største alvor, og vi har fortløpende dialog med politiet om saken, sa Steffensen.

Politiadvokat Rusdal sier det blir viktig med et godt samarbeid med Nordea framover.

- Det vil være viktig for oss å kunne innhente bevis derfra, sier hun til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer